EŞREF YURDASİPER/ “ODAMIN İÇİ DUMANLAR İÇİNDE ”

EŞREF YURDASİPER/ “ODAMIN İÇİ DUMANLAR İÇİNDE ”

Emekli öğretmen Eşref Yurdasiper’in anılarını anlattığı köşe yazıları her hafta sonu Çağdaş Burdur Gazetesi’nde..

Yaşamım boyunca ilginç anılarım oldu. Zaman zaman yakınlarım bu anıları yazıya dökmemi istiyorlardı. Bende bu düşünceye sıcak baktım, ancak bugün başlayabildim. Düne göre geç, yarına göre erkendi.

“ODAMIN İÇİ DUMANLAR İÇİNDE ”

“Şuradaki ev var ya orası boş, öğretmenin evi olur dediler. Tamam öyleyse benim eşyalarımı oraya götürelim dedim. Öğretmen efendi sen otur çayını iç biz hallederiz dediler. Eşyalarımı alıp götürdüler.

Geride kalanlardan birkaçı ile köye dolaşmaya başladık. Köy küçük bir yerdi. Otuz hanelik mezraydı.

Hocam dedi birisi, şurada bir yer var oraya gidelim dedi. Dediği yere gittikçe iki metre yüksekliğinde üç metre eninde beş metre boyunda bir yerdi. Bir kapısı var başka ışık giren bir tarafı yoktu. Başka bir yerinde olmadığını söylediler. Burada koyunlarını, kuzularını koymak için yapılmış bir yermiş. Tamam dedim. Burası olur yalnız duvarların bir tarafından delik açalım ışık girsin dedim. Hemen kazma getirdiler. Duvardan delik açtılar. Mart ayında o bölgeye bahar gelmişti. Ertesi günde çocukların gittikleri okuldan sıra getirecektik. Yazı tahtasını da ilçede çaktıracaktık. O işleri yarına bıraktık. Akşam yemeğini bir evde yedirdiler. Müsaade isteyip evime gideyim dedim. Benimle beraber iki genç geldi Hocam biz sobada hazırladık, onu da yakıverelim dediler. Tamam deyip eve gittik. Ben valizden elbiselerimi çıkarıp duvarda çiviler vardı, oraya astım. Gençlerle sobanın içine tezekleri doldurup yaktılar ve izin isteyip gittiler, onlar gitti odamın içi dumanlar içinde. Başımı yukarıya kaldırıp baktım. Sobanın dirseğinden bütün dumanlar oradan çıkıyordu.”

Köşe yazısının birincisi için TIKLAYINIZ

EŞREF YURDASİPER (KÖŞE YAZISI)