Flaş Haber Yeni

YAZ KUR’AN KURSLARINA YOĞUN İLGİ

YAZ KUR’AN KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Burdur İl Müftülüğü tarafından İl genelindeki tüm camilerde ve Kur’an Kurslarında açılan ‘Yaz Kur’an Kursları’ yoğun ilgi gördü.

Kurslara ilgi gösteren öğrenci velileri çocuklarını kurslara gönderdi. Kurslara gelen çocuklar din görevlilerinin verdiği derslerde çeşitli dini bilgiler öğreniyor. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2024 Yılı Yaz Kur'an kurslarına ilişkin uygulama esasları doğrultusunda her yıl yaz tatili süresince Burdur’daki camilerde ve Kur’an Kurslarında açılan ve yüzlerce öğrenciye hitap eden Yaz Kur’an Kursları bu yıl 1 Temmuz 2024 tarihinde eğitime başladı.

Gündüzlü olarak 7 haftalık tek dönem halinde uygulanacak eğitim 01 Temmuz-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında olacak. Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgilerin öğretildiği kurslar, yaz tatilinde çocuklar ve gençler için büyük bir fırsat eğitimi sunuyor

Gençlerin ortam öğrenmesine imkan hazırlayan Yatılı Yaz Kur’an Kursları ise dörder haftalık iki dönem şeklinde uygulandı.  Birinci dönem; 01 Temmuz-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşti. İkinci dönem 29 Temmuz-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler alanında, öğrenme düzeylerine ve gelişim evrelerine uygun olarak temel düzeyde bilgi, bilinç ve beceri kazanmaları hedeflenen programla aynı zamanda sosyal, kültürel faaliyetler ve sportif etkinliklerle destekleniyor.  Öğrenciler ücretsiz olarak verilen kurslarda dini bilgilerin yanı sıra sorumluluk, fedakârlık, yardımlaşma, saygı, zaman yönetimi, empati kurma gibi bilgilerde veriliyor.

İL MÜFTÜSÜ ALİ HAYRİ ÇELİK’TE KURSLARA KATILIYOR DERS VERİYOR

Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik de açılan Yaz Kur'an Kursu öğrencilerini ziyaret ederek öğrenciler Kur'an-ı Kerim öğrenmenin, okumanın, okutmanın faziletleri hakkında bilgiler veriyor.

 Halil İbrahim Kara