Flaş Haber Yeni

YAZ KUR’AN KURSLARI YIL SONU ETKİNLİĞİ BÜYÜK COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

YAZ KUR’AN KURSLARI YIL SONU ETKİNLİĞİ BÜYÜK COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

Burdur'da Yaz Kur’an Kursları Yıl Sonu Etkinliği Büyük İlgi Gördü

Burdur İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Yıl Sonu Etkinliği, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlik, 15 Ağustos'ta saat 10.00'da Pazar Yeri Uzay Çatı’da yapıldı. Yaz Kur’an Kursu’na katılan öğrenciler ve ailelerinin katıldığı etkinlik, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program, Muhammed İbrahim Çelik'in Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

“Aydınlık gelecek, yarınlar tarihi ile bütünleşmiş manevi değerlere sahip, aydınlık beyinlere sahip gençlerin olacaktır”

Açılış konuşmasını yapan Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik konuşmasına şehirdeki gençlerin değerli olduğunu vurguladı. Öğrencilere duyduğu gururu ve onların önemini anlatan ve onları şehrin en nadide çiçekleri olarak nitelendiren Çelik konuşmasında şunları kaydetti, “Sizler bu şehirde bulduğumuz mücevherlersiniz. Hocalarımız, çocuklarımızı bir kuyumcu gibi işlediler. Bulunduğunuz her yerde parıldayacaksınız, değer katacaksınız. Sizler bu şehrin toprağında yetişmiş en nadide çiçekler ve güllersiniz. Hocalarımız sizi sevgiyle büyüttüler, yetiştirdiler. Allah’ın kelamı Kuran’ı öğrendiniz. Rabbimize nasıl namaz kılınacak, nasıl kulluk edilecek öğrendiniz. Peygamberimizi tanıdınız. Yaz tatilinde hem eğlendiniz hem dinlendiniz hem de dinimizin güzelliklerini öğrenerek boşa geçirmediniz. Sizleri tebrik ediyorum. Baba ve annelerinizi kutluyorum. Aydınlık gelecek, yarınlar tarihi ile bütünleşmiş manevi değerlere sahip, aydınlık beyinlere sahip gençlerin olacaktır. Çalışmadan alın terletmeden, gayret etmeden geleceğimizi medeniyetimizi inşa edemeyiz. Onun içindir ki Fatih Sultan Muhammed Han kızıl elması vardı. İstanbul’u almak. Konstantin’i fethetmek. Öncesinde İstanbul’a kilitlendi. Öncesinde Akşemseddin onu yetiştirdi. Kuran’da, hadiste, tefsirde Akşemseddin şehzade olarak onu yetiştirdi. O Ali Kuşçu’dan matematik, geometri, mühendislik hesaplamalarını aldı. O Molla Gürânî’den dini terbiyeyi aldı. Akşemseddin’in himayesinde ve yıkılamaz denilen surları yıktı. Alınamaz denilen Konstantin’i aldı. Hem pozitif bilimleri, matematik, geometri, astronomiyi mühendisliği, hem de inandığı manevi değerleri aldı. Çift kanatlı olamazsanız hiçbir başarıya ulaşamazsınız. Tarih kurucuları, manevi değerlerden yoksun olan insanlar hiçbir zaman tarihte kurucu aktör olarak yer alamamıştır. Onun içindir ki biz Avrupa’yı titrettiysek, büyük fetihlere ve büyük zaferlere imza attıysak hep Allah’u Ekber’in hüdalarıyla. Yaz Kur-an Kursu’na gelen öğrencilerimiz bizimle bağları koparmayın. Cuma namazıyla, Sahir vakitteki camideki buluşmalarla, hafta sonu camiye gelmenizde irtibatı kesmeyin. Yıldan yıla değil, yılın her günü her haftası camiyle bağlantınız olsun.”

  

 

  

Programın ilerleyen saatlerinde, mizahın ustası Nasreddin Hoca etkinliğe develerle katıldı. Çocuklar Nasreddin Hoca ve develeri görünce büyük bir sevinç yaşadı. Nasreddin Hoca, çocuklarla birlikte Besmele İlahisi’ni söyledikten sonra Tabakhane Cami öğrencilerinin sunduğu Kervan İlahisi dinlendi. Program, Gazze’de hayatını kaybeden çocuklar anısına yapılan oratoryo gösterisi ile devam etti. Etkinlik, sokak oyunları ve Nasreddin Hoca’nın Çarşı Pazar Ezgisi ile sona erdi.

 

Melisa Adınısever