Flaş Haber Yeni

KABUL TÖRENİNDE TARİHİ ANLAR

KABUL TÖRENİNDE TARİHİ ANLAR

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yıl dönümünde Burdur Valiliği ev sahipliğinde MAKÜ Lavanta Tepesi Otel’de kabul töreni gerçekleştirildi.

Kabul Törenin'de tarihi anlar da yaşandı. 2003 yılında, Cumhuriyetimizin 80. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Burdur Valiliği tarafından düzenlenen kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin eserleri, Cumhuriyetimizin 100. yılını anmak amacıyla özel bir kutuya konularak mühürlendi. Bu özel etkinlik, dönemin Burdur Valisi Merhum Rasih Özbek tarafından Cumhuriyetimizin 100.yılında açılmak üzere mühürlendi.

20 yıl sonra, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu özel günde, Vali Türker Öksüz tarafından mühürlenen kutu açıldı ve eserler sahiplerine teslim edildi. Bu anlamlı etkinlikte, 2003 yılında Burdur'da lise öğrencisi olan ve şu an Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapan Gökhan Bozkurt'un birinci olan kompozisyonu ile 2003 yılında Burdur'da ortaokul öğrencisi olan ve şu an Ankara'da Hava İkmal Yüzbaşı olarak görev yapan İbrahim Kayhan Yılmaz'ın birinci olan resmi, anneleri tarafından Vali Öksüz'ün ellerinden teslim alındı.

Hale Pak