Flaş Haber Yeni

BAŞKAN ERCENGİZ ŞEKER FABRİKASININ PANCAR ALIM SEZONUNUN AÇILIŞINA DAVET EDİLMEDİKLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

BAŞKAN ERCENGİZ ŞEKER FABRİKASININ PANCAR ALIM SEZONUNUN AÇILIŞINA DAVET EDİLMEDİKLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Şeker Fabrikasının pancar alım törenine çağırılmamalarına tepkis göstererek Pancar Fabrikası önünde açıklamalarda bulundular.

“her fabrika bir kaledir”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, işçileriyle, üreticileriyle istihdam yaratan Şeker Fabrikasının önemli bir Cumhuriyet Fabrikası olduğuna vurgu yaparak:

“Her fabrika bir kaledir. Mücadelemiz hem üreticinin hem de üreticiye imalat yapıp buna da bir istihdam yaratan Şeker Fabrikasının çıkarlarını korumak hepimizin görevidir. Biz bu şeker fabrikasının her yıl olduğu gibi şeker pancarı alım sezon açılış törenine katılmayı arzulardık. Elbette burada zaman zaman hem yönetimi, hem açıklanan fiyatları, hem üreticinin sorunlarını hem burada istihdam edilmiş geçici işçinin ya da daimi işçinin sorunlarını aktarmak ve eleştiri hakkımızı kullanmak biz Burdurlular olarak ve Burdurlu yöneticiler olarak bizim de hakkımızdır diye düşünüyoruz. Zannediyorum son iki yıldır bu eleştiriler yapılmasın diye Şeker Fabrikasının o coşkulu töreniyle şeker pancarı alım sezonun sessiz sedasız yapılmasının temel nedeni bu olsa gerek. Ancak her ne olursa olsun 1955 yılından beri burada faaliyet gösteren bugün mevcut siyaset arenasında bizlerin de dahil olduğu her kim var ise hepimizden daha yaşlı olan bu fabrika hem daimi hem de geçici işçileriyle 5 binin üzerindeki şeker pancarı yetiştiricisiyle önemli bir istihdam yaratan önemli bir Cumhuriyet Fabrikasıdır. Bu fabrikanın ne benim ne sayın milletvekilimin ne diğer milletvekillerimin üzerinde hakkı diğerinden fazla değildir. Burdur halkının ve Türkiye Cumhuriyetinin olan bu şeker fabrikasının satılmaması çok değerliydi. Bunun için mücadele ettik ve bugün burada üretilen şeker pancarından üretilen şekerin ne kdar kıymetli olduğunu sizler biliyorsunuz. Şeker Fabrikasının pancar alımının ve sezonunun tüm paydaşlarına biz içeride olamasak buradan hayırlı olmasını bir kere daha diliyor, Şeker Fabrikamızın bacasının dumanın hiç sönememesini arzuladığımızı ifade ediyoruz.”

Haber Merkezi