Flaş Haber Yeni

VEKİL AKBULUT ŞEKER FABRİKASI PANCAR ALIM SEZONUNUN AÇILIŞINA DAVET EDİLMEDİKLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

VEKİL AKBULUT ŞEKER FABRİKASI PANCAR ALIM SEZONUNUN AÇILIŞINA DAVET EDİLMEDİKLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Şeker Fabrikasının pancar alım törenine çağırılmamalarına tepkis göstererek Pancar Fabrikası önünde açıklamalarda bulundular.

“Derdimiz üreticilerimizin sesine ses olabilmek”

Milletvekili İzzet Akbulut, bu açılışları üretici açısından önemsediklerini, üreticilerin konuşması gerek meseleleri konuştuklarını dile getirerek:

“Geçen sene yine bu vakitler başkanımla böyle bir video çekip paylaşmıştık. Zannedersem bundan sonra hep böyle gidecek çünkü oldu bittiye getirilen bir tören oluyor yıllardan beri alışmadığımız şekilde geçen yıl da aynısını yaptılar, bu sene de aynısını yapıyorlar. Coşkuyla pancar üreticilerimizle bir araya geldiğimiz o töreni yapamıyoruz iki senedir. Böyle oldu bittiye getirilen açılışları görüyoruz. Dün de bir açılış yapmışlar ne kıymetli beldiyse başkanımı ne de benim böyle bir açılıştan haberimiz yok. Aslında bizler bu açılışları üreticilerimiz açısından çok önemsiyoruz. Pancar üreticilerimizin konuşulması gereken meseleleri varsa onları konuşuyoruz. Onların yararına politikalar üretmeye o açılışlarda da devam ediyoruz. Ama hiç fark etmez bizler uzun süredir pancar üreticilerimiz ile alakalı yaptığımız açıklamalar bugün aslında bizi Türk Şeker’in açıkladığı 2 bin 375 TL’lik rakamla memnun etmiştir. Daha iyisini hak ediyor çiftçilerimiz ama bu rakam da çiftçilerimizi mutlu ettiği ile alakalı haberler alıyoruz. Derdimiz üreticilerimizin sesine ses olabilmek. Çiftçilerimizi mutlu edecek rakamlarla onları karşılaştıracak politikalar üretmek bu anlamda bir kez daha uyarıyoruz; seneye ki açılışımız umarım böyle oldu bittiye getirilmez. Burdur Şeker Fabrikası bizim onurumuz dediğimiz, göz bebeğimiz dediğimiz satılmasın diye bir zamanlar bu alanlarda mücadele ettiğimiz, bizleri yok sayarak açılış yapılacağı bir yer değildir.” dedi.

Haber Merkezi