KOZAĞAÇ 23. CURA, DOMATES VE YAYLA ŞENLİKLERİ YAPILDI

KOZAĞAÇ 23. CURA, DOMATES VE YAYLA ŞENLİKLERİ YAPILDI

Her yıl düzenlenen Kozağaç Cura, Domates ve Yayla Şenlikleri bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Geleneksel hale gelen Kozağaç Cura, Domates ve Yayla Şenlikleri bu yıl 1-2 Temmuz 2023 tarihleri arasında Burdur’un Çavdır ilçesine bağlı  Kozağaç Köyü’nde yapıldı. Şenlikler 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü Kozağaç Konferans ve Düğün Salonu’nda saat 19.30’da keşkek ikramı ile başladı. Mahalli sanatçıların müzik dinletisi ile devam etti.

burdur kozağaç

2 Temmuz 2023 Pazar günü Kozağaç Yaylası Çukuryurt Mevkii’nde saat 12.00’de açılış konuşmaları ile başlayan şenlik, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cura dinletileri, Mahalli sanatçıların yöresel Türk Halk Müzikleri eşliğinde,  Kozağaç Ortaokulu Öğrencilerinin halk oyunları gösterileri ile devam etti. Şenliğe katılan protokol, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanlarına ve sahne alan sanatçılara plaket takdim edilmesinin ardından, Türk Halk Müziği sanatçıları Arzu Gök, Tuğba Ger, Uğur Önür’ün verdiği konserlerle son buldu.

KOZAĞAÇ YAYLASI

 

 

Düzenlenen şenliklere; AK Parti Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz, Mustafa Oğuz, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Çavdır Belediye Başkanı Süleyman Kayacan, Çavdır İlçe Kaymakamı Mustafa Gövercin, Burdur İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder, Burdur Tarım İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Sivil Toplum Kuruluşları başkanları ve üyeleri, çevre illerden gelen vatandaşlar ile köylüler katıldı.

YAYLA AĞASI SEÇİLDİ

Şenliklerin ağası 300 bin lira vermeye taahhüt eden Antalya Serikli iş adamı Hüseyin Baran Demir oldu.

İKİ TELLİ CURA COĞRAFİ İŞARET BELGESİ ALDIĞI DUYURULDU

Ayrıca şenlikte, Kozağaç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından tescil ettirilen Coğrafi işaret olarak kabul edilen Kozağaç İki Telli Cura’nın tescillendiği duyuruldu.

Hale Pak