Flaş Haber Yeni

KATLEDİLEN KIZ ÇOCUKLARI, KURUYAN AĞACIN DALLARINDA YAŞATILIYOR

KATLEDİLEN KIZ ÇOCUKLARI, KURUYAN AĞACIN DALLARINDA YAŞATILIYOR

KATLEDİLEN KIZ ÇOCUKLARI, KURUYAN AĞACIN DALLARINDA YAŞATILIYOR

Burdur MAKÜ’de 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında katledilen tüm kız çocukları anısına bir anıt oluşturuldu.

Kurumuş ağaç dallarına, öldürülen kız çocuklarına ait haberler ile görseller yerleştirilerek yapılan sembolik anıt, artan cinayetlere dikkat çekmek amacıyla bugün (11 Ekim Cuma) oluşturuldu.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Eğitim Fakültesi, Sosyal Hizmet Topluluğu, Pdr Topluluğu ve Sosyoloji Topluluğu ortaklığıyla oluşturulan anıt, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Avşarhan binası girişine yerleştirildi.

Program kapsamında kısa bir konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar; “Sadece cinsiyetinden dolayı her alanda eşitsizliğe uğrayan kız çocukları için elbette hepimizin mücadelesi fırsat eşitliği olmalı. Hepimizin yapabileceği sorumluluklar var. Bunları yerine getirmek için çaba göstermemiz gerekiyor hep birlikte.” dedi.

Sembolik anıtın yerleştirilmesi programına; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar, Sosyoloji Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Canan Gönüllü, Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim üyesi Hülya Yazıcı ve öğrenciler katıldı.

MİNE KAYA