Flaş Haber Yeni

YEŞİLOVA İSMAİL AKIN TURİZM MYO SALDA GÖLÜ İÇİN SEFERBER OLDU

YEŞİLOVA İSMAİL AKIN TURİZM MYO SALDA GÖLÜ İÇİN SEFERBER OLDU

Doğal güzelliği ve turkuaz rengiyle tanınan Salda Gölü, bu kez farklı bir etkinlikle gündeme geldi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Yeşilova İsmail Akın Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve hocaları, çevre temizliği etkinliği düzenleyerek Salda Gölü'ne sahip çıktı.

Türkiye'nin "nazar boncuğu" olarak adlandırılan, turkuaz rengi ve eşsiz doğal güzellikleriyle ulusal ve uluslararası alanda dikkat çeken Salda Gölü, dünya jeolojik miras listesine girmiş ve Mars'a benzerliğiyle tanınıyor. Her yıl binlerce turisti ağırlayan göl, ne yazık ki bazı ziyaretçilerin geride bıraktığı çevre kirliliğiyle de karşı karşıya kalıyor.

Öğrenciler ve Akademik Kadro Çevre İçin El Ele

Turizm sezonunun sona ermesini fırsat bilen Yeşilova İsmail Akın Turizm MYO öğrencileri ve akademik personel, gölün temizliği için bir araya geldi. 153 öğrenci ve personelin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, katılımcılar kendilerine dağıtılan yelek ve eldivenlerle, Doğan Baba Plajı çevresinde ziyaretçilerin geride bıraktığı atıkları topladı.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mert Gürlek etkinlikle ilgili olarak, "Hocalarımız ve öğrencilerimizle farklı bir etkinlikte bir aradayız. Salda Gölü, her sezon binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor ancak ziyaretçiler arkalarında çöpleri bırakıp gidiyor. Çevresel sürdürülebilirliğe ve çevre bilincine dikkat çekmek amacıyla 'Salda’yı Sev, Doğayı Koru' sloganıyla bu etkinliği başlattık. Öğrencilerimizin dünya çapında üne sahip böylesine bir doğal güzelliğe sahip çıkmaları bizleri mutlu etti. Tüm paydaşlarımızı Salda’yı korumaya davet ediyoruz. Yeşilova İsmail Akın Turizm MYO olarak, sadece eğitimle değil, sosyal farkındalık etkinliklerimizle de ilimize değer katmanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

"Doğa Bilincimizi Artırmalıyız"

Etkinliğe katılan öğrencilerden Pınar Karaduman, etkinlik hakkında düşüncelerini paylaştı: "Bugün hem hocalarımız hem de öğrenci arkadaşlarımızla birlikte Salda Gölü’ne ziyaretçiler tarafından atılan çöpleri topladık. Böyle bir etkinlikte yer almak beni çok mutlu etti. Dünyaya mal olmuş Salda Gölü’ne katkı sağlamak bizleri heyecanlandırdı. Özellikle çevre konusunda tüm insanların daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Doğa bilincimizi artırıp, doğayı sevmeli ve korumalıyız."

MAKÜ KİMER BÜLTEN