Flaş Haber Yeni

TRABZON'DA ÇİFT BAŞLI YILAN GÖRENLERİ ENDİŞEYE DÜŞÜRDÜ

TRABZON'DA ÇİFT BAŞLI YILAN GÖRENLERİ ENDİŞEYE DÜŞÜRDÜ

Trabzon Çiftçisinin Şaşırtıcı Keşfi: Çift Başlı Yılan Görüntülendi!

Trabzon'un yüksek kesimlerinde yaşayan bir çiftçi, evinin önünde gördüğü çift başlı yılanı videoya kaydederek ilginç bir olayı gündeme taşıdı. Çift başlı yılanın videosunu çeken çiftçi, bu olağanüstü durumu paylaşarak merak uyandırdı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Prof. Dr. Ufuk Bülbül, çift başlı yılanın zehirsiz bir tür olduğunu belirtirken, hayvanın özel bakım gerektiren ve doğada yaşaması zor olan bir canlı olduğunu vurguladı. KTÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Bülbül, çift başlı yılan türleri üzerine yürütülen çalışmaları yürütmekte ve bu nadir görülen durumu değerlendirdi.

Çift başlı yılanın, 'Coronella austriaca' olarak bilinen ve zehirsiz bir yılan türü olan 'Taçlı' yılan olduğunu açıklayan Prof. Dr. Bülbül, hayvanın özel bakım gerektirdiğini ve doğada yaşamının zor olduğunu söyledi. Genetik bozukluk, kimyasal veya çevresel etkilerin neden olabileceği ikinci başın hayvanlarda nadir görülen bir durum olduğunu belirtti.

Olayı değerlendiren Prof. Dr. Bülbül, "İlginç bir durum çünkü doğada çok yaygın görülmüyor. Türkiye'de ve bölgemizde böyle durumlara pek rastlanmıyor. Bu, ender görülen bir olay" dedi.

Çift başlı canlıların beslenme sorunu yaşadığını ve özel bakım gerektirdiğini belirten Prof. Dr. Bülbül, "Genç bir birey olduğu görülüyor. Bu hayvan iki başlı olduğu için beslenme sorunları yaşayabilir. Her iki başı da farklı yöne doğru yönelmek istiyor. Aynı avla karşılaştıklarında bile iki ayrı baş, avı yemeye çalışır" diye konuştu.

Prof. Dr. Bülbül, bu tür yılanların yakalanmaması gerektiğini ve insanların rahatsız etmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Zehirsiz de olsa acıtabilir, enfeksiyona neden olabilir. Bunlar yapılmadıkça korkacak bir durum yok. İnsanlarda nasıl akraba evliliklerinde genetik bozukluk oluyorsa; bu hayvanlarda da olabiliyor" uyarısında bulundu."

HABER MERKEZİ