Flaş Haber Yeni

BURDURLU EMİNE TEYZE, 69 YAŞINDA GELİN OLMA MUTLULUĞUNU YAŞADI

BURDURLU EMİNE TEYZE, 69 YAŞINDA GELİN OLMA MUTLULUĞUNU YAŞADI

Burdurlu Emine teyzenin gelin olma hayalleri, Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde gerçekleştirildi.

Burdur Hilmi Hafize Evin Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bugün, Emine teyzenin kına gecesi ile şenlendi.

Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen “MAKÜ Yaşam Hayalleri Gerçekleştiriyor Projesi” kapsamında 69 yaşındaki Emine Gülay için sembolik kına gecesi düzenlendi. Kına Gecesi organizasyonu bugün öğlen saatlerinde huzurevi bahçesinde yapıldı. Çok sayıda konuğun katılımı ile gerçekleştirilen Kına Gecesi merasimi, halk oyunları gösterileri ile başladı. Daha sonra kına merasimine geçilen törende Emine teyzeye gelin kınası yakıldı. Tören, konukların yoğun katılımı ile oyun havalarının oynanması ve ikramlarla devam etti.

“KINA YAKACAĞIM, ALTIN TOPLAYACAĞIM”

Daha önce hiç evlenmediğini ve kendisi için bir kına gecesi düzenlenmesinin en büyük hayali olduğunu söyleyen Emine Gülay; “Kına gecem olmasını çok istiyordum. Hocalarımdan, müdürlerimden Allah razı olsun, benim için kına gecesi yaptılar. Çok mutlu oldum. Allah bin kere razı olsun… Kına gecemde bol bol oynatacağım kızları, kına yakacağım, altın toplayacağım. Tüm misafirlerimin ayaklarına sağlık çok teşekkür ediyorum herkese.” dedi.

EMİNE TEYZE, BABASI ÖLDÜKTEN SONRA EVLENEMEDİ

Emine teyzenin abisi basın mensuplarına verdiği röportajda, Emine teyzenin daha önce hiç evlenmediğini ve kendisinin de destekleri ile 1 buçuk yıl önce Burdur Hilmi Hafize Evin Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalmaya başladığını söyledi. Emine teyzenin kına gecesini genç sembolik olarak değil gerçek haliyle gençlik yıllarında görmeyi arzuladığını bu nedenle de biraz hüzünlü olduğunu aktaran Mehmet Gülay; “Bir yandan çok hüzünlüyüm. Bunu gençlikte, garibanlıkta görmek isterdim. Mesela ben gariban evlendim köyde. Şimdiki zaman olsa evlenemezdik. Köyde bir fakir aile çocuğuyduk. Babam öldüğünde ben 16 yaşındaydım, abim askerdeydi. O da evlenemedi Emine gibi mağdur. Bunların anası babası olmaya çalıştık. Nurlar içinde yatsın bir hanımım vardı. Biz bunların anası babası olmak için çok çalıştık.” dedi.

MAKÜ YAŞAM HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR PROJESİ

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Sanşahi; “Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak huzurevi sakinlerimizle, burada yaş almış büyüklerimizle son bir yıl içerisinde 30 farklı atölye gerçekleştirdik. Bu atölyelerimizde her hafta buraya geldik ve atölyelerimiz sırasında yaşlılarımızı tanıma, onlarla sohbet etme fırsatımız oldu. Bu sohbetlerimiz esnasında aslında hepsinin gerçekleşmemiş hayalleri olduğunu öğrendik. MAKÜ Yaşam Hayalleri Gerçekleştiriyor Projesi de bu vasıtayla doğdu. Huzurevi Müdürümüz İbrahim Çetinkaya ile dedik ki, ‘Biz neden bu hayallerin bazılarını gerçekleştiremiyoruz?’ ve ilk etkinlik olarak Emine teyzemizin sembolik kına gecesini organize ettik. Emine teyzemiz bize birkaç kere şöyle demişti, ‘Ben hayatımda hiç evlenmedim. Hiç düğünüm olmadı. Düğün değil ama bir kına gecem olsun çok isterdim. Bu benim gerçekten çok içimde kaldı. Siz de buraya kalabalık geliyorsunuz. Bir kına gecesi mi yapsak acaba?’ diyordu. Bu nedenle biz ilk etkinliğimizde Emine teyzemiz için bir kına gecesi düzenledik.” dedi.

MAKÜ YAŞAM, HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEK

MAKÜ Yaşam Hayalleri Gerçekleştiriyor Projesi kapsamında etkinliklerinin süreceğini söyleyen Sanşahin; “Etkinliklerimiz devam edecek. Bundan sonraki haftalarda farklı yaş almış büyüklerimize farklı farklı sürprizlerimiz olacak. MAKÜ Yaşam her birinin hayallerini gerçekleştirecek.” dedi.

“BÜYÜKLERİMİZE BİR NEBZE OLSUN MUTLULUK KATMAK İÇİN…”

Burdur Hilmi Hafize Evin Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İbrahim Çetinkaya basın mensuplarına verdiği röportajda; “Bu etkinliğimizde yaşlılarımızın yıllar içerisinde kalplerinde yaşadıkları bir hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Huzurevimizde kalan kıymetli büyüğümüz hayatı boyunca hiç evlenmemiş. İçinde kalan belki bir tebessüm ile dile getirdiği bir hayali vardı. Bugün bizler bu güzel hayali yaşatmak, ona ve onun nezlinde bütün büyüklerimize bir nebze olsun mutluluk katmak için sembolik bir kına gecesi etkinliği düzenledik.” dedi.

MİNE KAYA