Flaş Haber Yeni

SİGARAYI BIRAKTI, ÖRGÜYE BAŞLADI

SİGARAYI BIRAKTI, ÖRGÜYE BAŞLADI

 

ÖZEL Haber

Burdur’da bir okulda  memurluk yapan Mustafa Erşimşek, sigarayı bırakıp kilo aldıktan sonra örgü örmeye başladı. Bu konuya ilişkin Çağdaş Gazetesi Muhabirimiz Halil İbrahim Kara’ya örgüye başlama sürecini anlatan Erşimşek; “Bu işe 18 yıl sigara içip bıraktıktan sonra başladım. Sigarayı bıraktım, 3 yılda 40 kilo aldım. Daha sonra kilo almamak için iki elimi bağlayacak, oyalanacak bir iş lazımdı. Bu işi bulduk. Eşim, kızım ve annem bu işi öğrettiler bana. 12 yıldır örgü örüyorum. Elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Ördükçe mutlu oluyorum. ’dedi.

Vakit geçirdikçe strest attığını söyleyen Mustafa Erşimşek yaptığı el emeği örgüleri nasıl sattığı hakkında bilgi verdi. Erşimşek: ‘’Elimizden geldiğince eşe dosta arkadaşa dağıtıyoruz. Çok isteyen olursa satın alıyorlar. Kıramıyoruz. Satmak zorunda kalıyoruz. Deprem olduğunda depremzedelere de bağış yaptık ördüklerimizle.” açıklamasında bulundu.  

Gençlere tavsiye vermeyi unutmayan Erşimşek; ‘’Kötü alışkanlıklardan kendinizi soyutlayın. Spor yapsınlar, ellerinden geldiğince benimsedikleri işleri yapmaya çalışsınlar. Mümkün olduğunca kendi branşlarına yönelsinler.” sözlerine yer verdi. Halil İbrahim Kara