Flaş Haber Yeni

‘MİNİK ELLER’ SERAYLA BULUŞTU

‘MİNİK ELLER’ SERAYLA BULUŞTU

Sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiren Burdur Belediyesi bu kez de “Minik Eller Serayla Buluşuyor” projesini hayata geçirdi.

Burdur Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Minik Eller Serayla Buluşuyor” projesi uygulaması Burdur Belediyesi Serasından gerçekleştirildi. Etkinliğe Burdur Belediye Başkanın Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcıları Mustafa Bozkurt ve Hülya Eraslan, Park ve Bahçeler Müdürü Serdar Keskin ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Park ve Bahçeler Müdürü Serdar Keskin, “Sera alanımızda okul öncesi yaş guruplarımızın eğitici ve öğretici olması ve üretime destek olmaları amacıyla Minik Eller Sera Projesini hayata geçirmeyi hedefledik. Bu proje kapsamında yüksek bütçelere ihtiyaç duyulmadan bünyemizde üretilen çiçekleri görseli güzel kupalara dikimlerini sağlayarak her bir çiçeğin gelişiminin gözlemlenerek doğanın önemini fark etmelerini sağlamış olacağız. Projemizi okul öncesi yaş gurupları sınıflarına belirlenen gün ve saat içerisinde minik elleri serayla buluşturacağız. Asıl projemizin amacı çocuklarımızı doğal ortamda nefes almaları, toprakla buluşmalarını sağlamak ve sosyal bir sorumluluk oluşturmayı hedefledik. Çalışmalarımızda desteklerini her zaman hissettiğimiz Belediye Başkanımız Sayın Ali Orkun Ercengiz’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Programda bir konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise “Biz çocukluğumuzda sokaktan eve girmemiz için annelerimiz babalarımız talimat verirdi. Hele ki yaz aylarında sabah erken saatlerde bisikletimle bir çıkardım evden akşam ezanından önce dönmeye çalışırdım. Rahmetli ananem elimi ayağı yıkatırdı o kadar tozlanırdık. Şimdi çocuklarımızı toprakla buluşturmaya çalışıyoruz. Zaman herşeyi değiştirmiş. Oysaki doğayla barışık insanlar, doğayla bütünleşmiş toplumlar aslında daha refah içerisinde yaşayan toplumlar durumunda. Maalesef geldiğimiz noktada yeni bir bağımlılık daha türedi o da teknoloji bağımlılığı. Çocuklarımızı bu bağımlılıktan uzak tutmalıyız. Biz dayanışarak büyüyen bir belediye modelini ortaya koyduk. Üreten bir belediyeyiz. Çoğalan bir belediyeyiz. Çoğalmaya çalışan bir belediyeyiz. Tarihinde ilk defa kreşler açan bir belediyeyiz. Bu kreşlerimizle 200 yakın çocuğumuza ulaştık. Yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyoruz. Amacımız yarınlara yavrularımızı en iyi şekilde hazırlamak. Bugün sinekten korkan çocuklarımız var. Çocuklarımıza iyi şeyleri, güzel şeyleri öğretmek zorundayız. Doğanın ne kadar yararlı ne kadar zararlı olabileceğini öğretmek durumundayız. Bilmedikleri şeylerden korkmaları normal. Onun için bu proje her şeyden önce toprakla tanışmaları için iyi bir yöntem. Bir çiçek dikip, o çiçeğin büyümesini görmeleri, emek vermeleri çok değerli. Bu projenin çocuklarımızın ömürleri boyunca unutmayacağı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Neredeyse sıfır bütçeyle böylesi güzel bir projeyi düşünüp hayata geçiren Park ve Bahçeler Müdürümüz ve ekip arkadaşlarını kutluyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Ercengiz, öğrencilerle birlikte çiçek dikimi yaptı.

Burdur Belediyesi/Bülten