Flaş Haber Yeni

CURANIN BAŞKENTİ KOZAĞAÇ İKİ TELLİ CURASI ÇOĞRAFİ İŞARET ALDI

CURANIN BAŞKENTİ KOZAĞAÇ İKİ TELLİ CURASI ÇOĞRAFİ İŞARET ALDI

CURANIN BAŞKENTİ KOZAĞAÇ İKİ TELLİ CURASI ÇOĞRAFİ İŞARET ALDI
Önceki dönem Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik yaptığı duyuruda Teke Kültürünün başkenti Burdur’un Çavdır İlçesi Kozağaç Köyü Kozağaç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ‘Kozağaç 2 telli Cura’sının ‘Türk Patent ve Marka Kurumu’ tarafından ‘Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ aldığını açıkladı. 
“1392 nolu Mahreç işareti  Kozağaç iki telli curası” ismi ile Türk Patent Kurumu Başkanı Cemil Başpınar’ın; “Bu coğrafi işaret, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında, 23.02.2022 tarihinden itibaren korunmak üzere, 20.06.2023 tarihinde tescil ettirilmiş.” imzası ile Kozağaç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından tescil ettirildiğini açıkladı. 


MUTLU HABER KOZAĞAÇ 23. CURA, DOMATES ve YAYLA ŞENLİKLERİNDE DUYURULACAK
Kozağaç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Özkan, Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimize verdiği röportajda Türk Patent Kurumu tarafından tescillenen ‘Kozağaç iki telli Curası’nın tanıtımının ve tescil belgesi paylaşımının Burdur Çavdır ilçesi Kozağaç Köyü’nde bu yıl 23’üncüsü yapılacak Cura, Domates, ve Yayla Şenlikleri’nde tanıtılacağını açıkladı.  Başkan Özkan, şenliklerin Kanal 15 TV tarafından  da canlı olarak yayınlanacağını kaydetti.

Fotoğraf (Arşivden) alınmıştır

Halil İbrahim Kara