Flaş Haber Yeni

ZAFERİN RENGİ FİLMİ BURDUR’DA

ZAFERİN RENGİ FİLMİ BURDUR’DA

Burdur Fenerbahçeliler Derneği sponsorluğunda USO İlkokulu öğrencileri Burdur  Oscar Sinemasında ‘Zaferin Rengi’ filmini izlediler. 

Birinci Dünya Savaşı'nın ardından Mondros Mütarekesi'nin bir sonucu olarak gerçekleşen İstanbul'un işgali günlerinden başlayan ve Fenerbahçe futbol takımının kazandığı "Harington Kupası" üzerinden kurgulanan filmin izlenmesi için sponsor olan Burdur Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Türkan Kayım sinema önünde Çağdaş Burdur Gazetemize verdiği röportajda: “Zaferin Rengi filmine Burdur USO İlkokulu  çocuklarımızı öğretmenlerimiz ile birlikte davet ettik. Film etkinliğimize 100 öğrencimiz katıldı.”

ZAFERİN RENGİ KONUSU NE, NE ANLATIYOR? ZAFERİN RENGİ OYUNCULARI KİMLER?

Yönetmenliği ve yapımcılığını Abdullah Oğuz'un, ortak yapımcılığını ise Evren Oğuz'un yaptığı Zaferin Rengi filmi 16 Şubat’ta vizyona girdi. Filmin oyuncu kadrosunda Kubilay Aka, Gülper Özdemir, Nejat İşler, Timuçin Esen, Yiğit Özşener ve Gonca Vuslateri, Birce Akalay gibi isimler yer alıyor. 1919 yılında İstanbul'u işgal eden düşman kuvvetlerine karşı örgütlenen insanların Anadolu'da başlattıkları direnişi, Cumhuriyet tarihinin en önemli spor başarılarından olan General Harington Kupası efsanesinin etrafında anlatıyor. 1918-1923 yılları arasında yaşanmış gerçek olaylara dayanan, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Anadolu’da başlatılan milli mücadele, işgal altında bulunan İstanbul'da büyür. Bu süreçte kazandıkları futbol zaferleriyle moral bulan Türk halkı, bağımsızlık için ciddi bir direniş başlatır.

ZAFERİN RENGİ OYUNCULARI KİMLER?

Kubilay Aka

Gülper Özdemir

Nejat İşler

Timuçin Esen

Yiğit Özşener

Gonca Vuslateri

Birce Akalay

Zuhal Daldal