Flaş Haber Yeni

ZAFERİN 101. YILI BURDUR’DA COŞKUYLA KUTLANDI

ZAFERİN 101. YILI BURDUR’DA COŞKUYLA KUTLANDI

ZAFERİN 101. YILI BURDUR’DA COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm ülke genelinde olduğu gibi Burdur’da da coşkuyla kutlandı.

Burdur Valiliği tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı programı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Burdur Valiliği ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından, saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören, çelenk sunumu ile devam etti. Daha sonra valilik makamına geçen protokol üyeleri Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti. Tebrikler sırasında Burdur Valisi Türker Öksüz ve beraberindeki protokol üyeleri; Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Âdem Korkmaz, İzzet Akbulut, Mustafa Oğuz, Garnizon Komutanı Yavuz Çankaya, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Burdur Barosu Başkanı Av. Ramazan Gedik. MAKÜ Rektörü Prof Dr. Hüseyin Daldar hazır bulundular.

        

Buradaki programın ardında Gazi Atatürk Stadına geçen protokol üyeleri Kutlama programı ve tören geçidine katıldı. Gazi Atatürk Stadında ilk olarak aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tankçı Üsteğmen Şeref Sezgin yapmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. 15 Temmuz Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiirlerini okuması ile devam eden program, Burdur mehteran takımı ve halk oyunları ekibi gösteri düzenleyerek renkli dakikalara imza attı.  Gösterilerin ardında tören geçidinin yapılmasıyla devam eden program Şehitlik Ziyareti ile son buldu.

        

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

Burdur Valisi Türker Öksüz ve beraberindeki protokol üyeleri 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Burdur Şehitliğini ziyaret ederek aziz şehitlerimizin mezarına karanfil bıraktılar. Şehitlikte Burdur İl Müftülüğü din görevlilerince Kur’an-ı Kerim okundu dua edildi.

 

Hale Pak-Melisa Adınısever-H.Nesibe Solak