Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA YOLCU TRENİ SEÇİMDEN SONRA OLMAYACAK MI?

BURDUR'DA YOLCU TRENİ SEÇİMDEN SONRA OLMAYACAK MI?

Güller Eksperi Burdur Bağlantısı 15 yıl sonra yolcularını uğurladı.

Yolcuların uğurlanma töreninde konuşan AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz: “15 yıl sonra trenin Burdur’a girmesi bizler için bir övünç kaynağı.” Dedi. Sosyal medya ve telefon üzerinden kendilerine, “yolcu treni seçimden sonra olmayacak mı?” diye soru yöneldiğini de dile getiren Milletvekili Oğuz, bu yolcu treninin hem TCDD Genel Müdürlüğünün hem de Ulaştırma Bakanlığının Burdur’a bu fırsatı verdiklerini ve bu trenini buradan gitmemesinin Burdur halkına bağlı olduğunu dile getirdi. Milletvekili Oğuz: “Bundan sonraki süreçte de umarım kesintisiz bir şekilde hem Güller Ekspresi ve diğer bağlantılarına, Dinar üzerinden Eskişehir’e geçiş suretiyle yüksek hızlı trene bağlantı; yine Pamukkale ekspresine bağlantılı ihtiyacı şeklinde bundan sonrası bize ait biz sahip çıkacağız.” Sözlerine yer verdi.

BURDUR YÜKSEK HIZLI TRENİNE KAVUŞABİLİR

Törende konuşan Milletvekili Oğuz: “Özellikle Burdur’u AK belediyecilikle kazandırdıktan sonra Burdur Merkez’i kısa ve orta vadede hafif raylı sisteme; uzun vadede de inşallah bölgemize yüksek hızlı treni kavuşturmak için elimizden gelen mücadeleyi kıymetli vekil abimle göstereceğiz. Hayırlı olsun İnşallah.” ifadelerine yer verdi.

VEKİLLERİN GÜNDEMİNDE NE VAR?

Yolcuların uğurlanma törenine katılan ve konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Adem Korkmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın inisiyatifiyle, TCDD Genel Müdürü ve Ulaştırma Bakanlığının kararıyla, Burdur’un uzun zamandır özlemle beklediği, bahsettiği, yerel basınımızın günlerce konuyu dile getirdiği, bizlerin de takipçiliğiyle bugün burada güzel bir güne başladık, dedi. Milletvekili Korkmaz, hep beraber bu trene sahip çıkılması gerektiğini ve bu trene sahip çıkıldığı takdirde alternatif yeni ulaşım hatlarının da gündeme geleceğini vurguladı.

Korkmaz: “Şuan gündemimizde Burdur’u Doğu Batı ekseninde ikiye ayıran bir uzunluğu oluşturacak yeni tramvay hattının çalışmaları var. Bu ciddi bir çalışma ve ciddi bir yatırım gerekiyor. Burdur’a yakışan bir anlayış olduğunu düşünüyoruz. Bu başlangıcın yeni alternatif ve yeni ulaşım imkânlarıyla devam etmesi gerekiyor.” diyerek törende oluşan kalabalığa, güzel Burdurlu hemşerilere bu seferlerin hayırlı olmasını diledi.

H.Nesibe Solak