Flaş Haber Yeni

YARIN BURDUR'DA KAHRAMAN GAZİLERİMİZİ ANACAĞIZ!

YARIN BURDUR'DA KAHRAMAN GAZİLERİMİZİ ANACAĞIZ!

19 Eylü 1921, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Sakarya Meydan Muharebesi'ndeki başarılarından dolayı Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal Rütbesi" ve "Gazilik" unvanının verildiği tarihin yıldönümü olarak, her yıl bu özel gün, ülkemiz genelinde Gaziler Günü anma programlarıyla kutlanır.

Burdur'da Gaziler Günü Anma Programı Yarın Başlıyor

Burdur'da yarın gerçekleştirilecek Gaziler Günü Anma programı, saat 10.15'te başlayacak olan “Kahramanlarla Yürüyoruz” kortej yürüyüşü ile açılacak. Yürüyüş, Müze Parkı önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek.

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.30'da düzenlenecek törende, Burdur Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilciliği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapacak.

Program kapsamında şiir okunacak, ardından Kıbrıs Gazisi Salih Özcakkaya’ya Şeref Madalyası takdim edilecek. Ödül töreninin ardından saat 10.45'te Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilciliği’ne yapılacak ziyaretle anma programı sona erecek.

Melisa Adınısever