Flaş Haber Yeni

YALÇINDAĞ OTEL YENİ YERİNDE HİZMETE GİRDİ

YALÇINDAĞ OTEL YENİ YERİNDE HİZMETE GİRDİ

Burdur’un en köklü konaklama işletmelerinden Yalçındağ Otel yeni yerinde  yeni konsepti ile hizmete girdi. Burdur köprübaşı mevkiinde yeni binasında hizmet veremeye başlayan Yalçındağ Otel’de önceki gün açılış töreni düzenlendi. Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Barosu Başkanı Avukat Ramazan Gedik, siyasi parti, sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcileri, bazı kurum müdürleri ile esnaf, tüccar ve iş adamlarının katıldığı tören Yalçındağ Oteli’nin en üst katında ikindi vaktinde gerçekleştirildi.

TURİZM VE İŞ ALANINDA HİZMET VERECEK

 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Temel Yalçındağ, Genç girişimci Emre Yalçındağ katılımcı tüm davetlilere otel açılışına katıldıkları için teşekkür ettiler. Açılışta ilk konuşmayı yapan Emre Yalçındağ; “Otelimiz 36 odalı 80 yatak kapasiteli, oda kahvaltı konseptinde olup, Burdurumuza turizm ve iş alanında hizmet verecektir.” dedi.

BAŞKAN ERCENGİZ BOL BEREKETLİ KAZANÇLAR DİLEDİ

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; “Bir iş yerinin daha Burdur’da açılmış olmasından dolayı duyduğumuz mutluluğu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Zira bizler Burdur’a inanmış, Burdur’a yatırım yapan ve Burdur için çalışan herkesin emeğinin karşılığını alarak işinin büyütme taraftarı olduğunu her defasında ifade ettik. Tabi Yalçındağ Oteli yeni bir otel görüntüsü ile köklü bir müessesenin devamı olarak hizmet verecek. Arz olmadan talep oluşmuyor. Eğer biz Burdur’da yatak kapasitemizi bugün, yarın ve daha sonraki günler daha da fazla artırarak turizme hizmet edecek olursak biz turizmden istediğimiz payı, turizmde Burdur’a oluşacak katma değeri yakalayabileceğimizi düşünüyorum.” diyerek emeğinin karşılığını alındığı bol ve bereketli kazançlar diledi.

VEKİL ÖZÇELİK KONAKLAMA TESİSLERİNİN ÖNEMİNE PARMAK BASTI

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik konuşmasında; “Öncelikle bu işletmenin başta Yalçındağ Ailesine Burdurumuza, bu bölgede hizmet verecek diğer sektörlere hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Burdur’un yatak kapasitesini nasıl olacaksa artması için çalışmak gerekiyor. Çünkü turizmde bir ilerleme kaydedecek isek veya şehrimizin tanıtımı ile beraber bazı faaliyetleri yapabilecek isek bu mutlaka şart ve olması gereken. Standartları da yüksek olan tesislerin kurulması gerekiyor. Bu noktada etrafımızda Antalya, Isparta gibi illerimizdeki standartlara yakın ve onların üzerinde bir takım çalışmalar yapılması lazım. Daha önceki açılışlarda da ifade ettiğim bir konu vardı. Yaklaşık 13-14 yıl önce ben Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Burdur’da Uluslararası arkeoloji ve kazı sempozyumu yaptırmak istedim. Girişimlerde bulundum, heyet geldi Burdur’da yatak kapasitesini ve konferans salonu kapasitesini düşük gördü. Daha sonra ikinci defa ısrarcı oldum. Çünkü Dünya’nın dört bir tarafında yaklaşık bin 500’ün üstünde arkeoloji ve Dünya’da kendisini tanıtmış kişilerin Burdur’a gelmesini sağlamaktı. İkinci girişimde de yine olumsuz olunca bizim yapmayı planladığımız uluslar arası sempozyum Gaziantep ilini kaydırıldı. Şimdi hem konferans salonları ile hem otelleri ile inşallah buradaki açığımızı kapatmak istiyoruz. Biliyorsunuz Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi büyük bir spor tesisine kavuşturuldu. Geçen yıl süper ligdeki 2 takım geldi, kamp yaptı gitti. Gelecek yıl 4 büyük katımlardan birisi veya ikisini getirme çabamız, gayretimiz devam ediyor. Rektör hocamızda bu konuda bir çabası söz konusu. Hatta diğer milli takımlarında faaliyet alanı çok genişleyince öğle inanıyorum ki Burdur’da bir açık söz konusu olacak. Bu arada şehrimizin öğrenci sayısı bir arada 34 bine çıkmıştı. 32 bine düştü. Şimdi yine 34 binlerde. Aslında biz 2050 yılına doğru giderken 45-50 bin öğrenciyi hedefliyoruz. Bunu da başaracak güçte bir üniversitemiz var. Dolaysıyla bu tür tesisler çok önem arz ediyor. Ben Temel  ağabeye, hanım efendiye Emre’ye, eşinize ve ailenize bol ve bereketli, kazançlı güzel bir hizmet sunacağınıza yürekten inanıyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.

Halil İbrahim Kara