Flaş Haber Yeni

VERGİ HAFTASI'NDA BURDUR, YERLİ ÜRETİM VE MİLLİ KALKINMA İÇİN YAN YANA!

VERGİ HAFTASI'NDA BURDUR, YERLİ ÜRETİM VE MİLLİ KALKINMA İÇİN YAN YANA!

Her yıl Şubat ayının son haftası, tüm ülkede VERGİ HAFTASI olarak kutlanıyor.

Bu çerçevede, Burdur Defterdarlığı tarafından düzenlenen Vergi Haftası Programı, 26 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 10.00'da Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti.

  

Program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Aziz Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı, ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Programın devamında ise Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Çelenk sunumunun ardından Burdur Defterdarı Naci Günaydın ve beraberindeki kurum müdürleri Burdur Valisi Türker Öksüz'ü makamında ziyaret etti.

İlki,1990 yılında kutlanmaya başlanan Vergi Haftası etkinliklerinin bu yıl Burdur’da 26 Şubat- 03 Mart tarihler arasında bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 

  

Programda konuşan Burdur Defterdarı Naci Günaydın Vergi Haftası’nın önemini vurgulayarak yerli ve milli üretim için seferber olunduğu bu dönemde belirlenen amaç ve hedeflere kısa zamanda ulaşmanın ancak, vergilerimin zamanında tahakkuk ve tahsilatı ile mümkün olacağını ifade etti. Günaydın konuşmasının devamında; “Amacımız; Kamuoyunda farkındalık yaratmak suretiyle verginin önemi ve kalkınmaya olan etkilerinin anlatılması,  Gönüllü Vergi Uyumunun sağlanması ve aynı zamanda, toplumda Vergi Bilincinin oluşturulmasıdır. Vergi Ödevi,  bilindiği üzere kaynağını Anayasanın 73’üncü maddesinden almaktadır. Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır. 

Kamu Giderleri olarak tanımlayabileceğimiz,  Eğitim, Sağlık, Kültür, Savunma ve altyapı hizmetleri ile diğer birçok gideri karşılamanın en temel finansman kaynağını vergiler oluşturmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ülkemizin dünya ekonomileri içinde lider ülkeler arasında yer alma yolunda öncü bir rol üstlenerek, kamu gelirlerinin sağlıklı ve sürekli kaynaklardan, adil ve etkin bir şekilde arttırılmasına önem vermektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığımızca, her geçen yıl yeni yenilikler ile hizmet verme amacı içinde, ticari işletmelerin ve mükelleflerimizin beyan sistemlerinde yeni düzenlemelere yer vermektedir.

Teknolojinin geldiği seviyeye uygun olarak daha süratli bir şekilde e-beyan e-defter ve e-fatura sistemine geçilmiştir. Mükelleflerimiz bu sayede vergi dairelerine gelmeden beyannamelerini verebilme imkânı getirilmiştir.

Aynı zamanda Vergide yapılandırma kanunlarıyla, ödeme güçlüğüne düşmüş mükelleflerimize, uzun vadeli ödeme planları yapılarak, tekrar üretime katılmaları sağlanmaktadır. Bakanlığımız, istihdamın ve üretimin artırılması yönünde çalışmaları desteklemekte ve bu amaçla vergi oranları ile piyasayı düzenleyici, fiyat ve istikrarı sağlayıcı önlemler almaktadır. Geçen yıllarda olduğu üzere, diğer kurumlarımızla birlikte koordineli olarak, Kayıt dışı ekonomi ve haksız rekabet ile mücadeleye ve denetimlerimize devam edilecektir. Gençlerimiz ve Çocuklarımıza gelecekte daha iyi bir eğitim, sağlık ve yaşam alanları yaratmak istiyorsak, belge düzenine uymalı, her alış verişin sonunda mutlaka fişimizi ve belgemizi almalıyız. Aynı zamanda Çocuklarımıza da örnek olmalıyız. Bizler, Burdur Defterdarlığı olarak, sorumluluk ve hesap verilebilirlik ilkeleri çerçevesinde vatandaş ve çözüm odaklı, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışını, İl düzeyinde en iyi şekilde yerine getirme çabası içinde olacağız.” ifadelerini kullandı. 

MELİSA ADINISEVER