Flaş Haber Yeni

VERGİ HAFTASI BURDUR'DA "GELECEĞİMİZ VERGİLERİMİZLE GÜVENDE" SLOGANI İLE KUTLANIYOR

VERGİ HAFTASI BURDUR'DA

VERGİ HAFTASI "GELECEĞİMİZ VERGİLERİMİZLE GÜVENDE" SLOGANI İLE İLİMİZDE DE KUTLANIYOR

BUTSO BAŞKANI KEYİK: “VERGİ KUTSALDIR”

BURDUR SMMMO BAŞKAN ÖZVEREN: “VERGİ BİLİNCİ YÜKSEK OLAN TOPLUMLARDA EKONOMİK VE KÜLTÜREL GELİŞİMLER DE YÜKSEKTİR”

Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bu yıl 35’incisi kutlanan Vergi Haftası’nın sloganını  "Geleceğimiz vergilerimizle güvende"  olarak belirledi.

Söz konusu Vergi Haftası dolayısı ile Gelirler İdaresi Başkanlığı ülke genelinde çocuklarda, gençlerde vergi bilincinin oluşturulması ve bunun toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması, kayıt dışı ekonomiyle mücadele bilincinin artırılması amacıyla çeşitli tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine yer verdi.

Bu amaç ve doğrultuda Burdur Defterdarlığı 26 Şubat 2024 Pazartesi günü başladığı Vergi Haftası kutlama programına 27 Şubat 2024 Salı günü çeşitli etkinliklerle devam etti.

VERGİ BİLİNCİ İLE İLGİLİ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞİ YAPILDI

Burdur Defterdarlığı 35’inci Vergi Haftası kutlama programı kapsamında 27 Şubat 2024 Salı günü saat 10.00’da gelir uzmanlarımızca Hüsnü Bayer Ortaokulunda ‘ Vergi bilinci’  ile ilgili öğrencilerle söyleşide bulunuldu.

Aynı gün Burdur Defterdarı Naci Günaydın ve beraberindeki Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Yağcı, Gelir Müdürü Durmuş İnce, Muhakemat Müdürü  Mehmet Tuyun, VHKİ personeli Sibel Özçelik Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BUTSO) ziyaret ettiler.

İLK ZİYARET SMMMO’YA

BAŞKAN ÖZVEREN: “VERGİ BİLİNCİ YÜKSEK OLAN TOPLUMLARDA EKONOMİK VE KÜLTÜREL GELİŞİMLER DE YÜKSEKTİR”

Burdur Defterdarı Naci Günaydın, bu yıl 35’incisi kutlanan Vergi Haftası kutlama programı kapsamında 27 Şubat 2024 Salı günü ilk ziyareti Burdur SMMMO’ya yaptı. Oda başkanı SMMM Gürhan Özveren’i makamında ziyaret etti.   Saat 10.00’da gerçekleşen ziyarette oda sekreteri ve sayman SMMM Mehmet Ali Savaş, Yönetim Kurulu üyeleri SMMM Zeynep Bilici, Mustafa Ali Tekin’in de hazır bulunduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Burdur SMMMO Başkanı Gürhan Özveren:, “Vergi bilinci yüksek olan toplumlarda ekonomik ve kültürel gelişimler de yüksektir.” sözünün altını çizdi. Başkan Özveren konuşmasında şunları kaydetti: “Kamusal harcamaları karşılamanın tek yolu vergilerdir.  Kamusal hizmetlerin nitelik ve kalitesinin artması,  vergiye karşı direnci azaltacak en önemli unsurdur.

Adil bir vergi sistemi ve toplanan vergilerin vatandaşa hizmet olarak dönmesi, vergi bilincinin artmasının temel zeminini oluşturmaktadır. Vergi gelirlerimizi artırmak, adil ve etkin bir vergi sistemi için birlikte hareket etmek, vergisel hedeflere ulaşmada ülkemizi başarıya götürecek temel yoldur.

Meslek mensuplarımız, mali idaremizin en büyük destekçisidir.  Şimdiye kadar olduğu gibi yarınlarda da mali idaremizle işbirliği içinde çalışmaya ve vergi sistemimizin işlemesine destek olmaya devam edecektir. Tüm Maliye Bakanlığı çalışanları olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Vergi Haftası'nı kutlarım.”

DEFTERDAR GÜNAYDIN ve EKİBİ BUTSO’YU ZİYARET ETTİ

BUTSO BAŞKANI KEYİK: “VERGİ KUTSALDIR”

Burdur Defterdarı Naci Günaydın ve kurum müdürleri aynı gün öğle saatlerinden Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BUTSO) ziyaret etti.  Ziyarette BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Meclis Başkanı Ömer Çeliker, BUTSO Başkan Yardımcıları Hüseyin Yardım, Hasan Ali  Daldal,  Yönetim Kurulu Üyeleri İzzet Geçer,   Hakan Yoran,  Hurşit Çetin hazır bulundu.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına kısa bir konuşmada bulunan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu  Başkanı Yusuf Keyik: “Vergi Haftası dolayısı ile Burdur Defterdarımız Naci Günaydın ve Vergi Dairesi, Gelir ve Muhakemat Müdürümüz ziyaretimize geldiler. İlimizin kamu gelirleri ve giderleri noktasında görüş alışverişinde bulunduk. Vergi Haftası’nın sağlıklı geçmesi noktasında dileklerimizi kendilerine ilettik. Hafta boyunca bu kutlamalar devam edecek.” dedi.

Konuşmasında verginin önemine değinen  Başkan Keyik: “Vergi kutsaldır. Tabii herkes elde ettiği  gelirin vergisini mutlaka vermeli. vergi bilincinin de küçük yaşta, okullarda  eğitim verilerek vergi bilincinin yerleştirilmesi çok önemli. Çünkü devletimiz  aldığı vergilerle bizlere  hizmet sunacak. Onun için vergi önemlidir, vergi kutsaldır.” diye konuştu.

KUTLAMA PROGRAMINDA YARIN

Burdur Defterdarlığı 35. Vergi Haftası kapsamında  yapılması planlanan (28 Şubat 2024 Çarşamba günü) kutlama programı şu şekilde:

Saat: 10.00 Gelir Uzmanlarınca Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret ve Vergi bilinci ile ilgili öğrencilerle söyleşi.

Saat: 10.30 Defterdar  Naci Günaydın’ın başkanlığında bir grup Yönetici Ticaret Borsası ziyareti.

Saat 14.00 Defterdar  Naci Günaydın’ın başkanlığında bir grup yönetici Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ziyaret edilmesi. Akabinde  esnaf ziyaretinde bulunulması

Saat: 14.00 Gelir Uzmanlarınca Burdur Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyareti ve Vergi bilinci ile ilgili öğrencilerle söyleşi.

Saat: 15.00 Faaliyet türü el emeği ve geleneksel, kültürel sanat değeri olan mesleği kaybolmaya yüz tutan mükellef ziyaretleri.

Halil İbrahim Kara