VEKİL OĞUZ: "15 TEMMUZ SADECE BİR DİRENİŞ DEĞİL AYNI ZAMANDA BİR DİRİLİŞİN DE ADIDIR"

VEKİL OĞUZ:

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz: “15 Temmuz sadece bir direniş değil aynı zamanda bir dirilişin de adıdır. Bu diriliş milletimizin içindeki bağımsızlık aşkının, demokrasiye olan inancının ve vatan sevgisinin yeniden filizlenişidir” dedi.

 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma programında konuşan Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz  15 Temmuz gecesi şehitlerini rahmetle, gazileri ise minnetle anarak başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

“15 Temmuz 2016 gecesi hain darbe girişimine karşı karşıya kaldık. Ancak bu hain planı bozmak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine tek yürek olup meydanlara inen milletimiz tankların, tüfeklerin ve uçakların karşısında dimdik durarak bir destan yazdı. O gece demokrasiye olan inancımızı milli iradeye olan bağlılığımızı ve vatan sevgimizi tüm dünyaya bir kez daha yürekten gösterdik. Bu kahramanlık destanı milletimizin iradesine, bağımsızlığına sahip çıkma kararının en somut göstergesidir. 15 Temmuz gecesi sadece bir darbe girişiminin püskürtülmesi değil, aynı zamanda Türk milletinin birlik ve beraberliğinin, vatan sevgisinin ve demokrasisine olan bağlılığının destanıdır. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Onların fedakarlıkları sayesinde bugün burada özgürce konuşabiliyor ve demokrasimizin güvencesi altında yaşayabiliyoruz. Bizler bu milletlerin evlatları olarak demokrasimizi korumak ve güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“15 Temmuz sadece bir direniş değil aynı zamanda bir dirilişin de adıdır”

Vekil Oğuz konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

 “Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ve bütünlüğüne kast eden her türlü tehdide  karşı FETÖ’sü, PKK’sı kim olursa olsun her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edeceğiz. 15 Temmuz sadece bir direniş değil aynı zamanda bir dirilişin de adıdır. Bu diriliş milletimizin içindeki bağımsızlık aşkının, demokrasiye olan inancının ve vatan sevgisinin yeniden filizlenişidir. Bizler bu ruhu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışacağız.”

Hale Pak-Melisa Adınsever