Flaş Haber Yeni

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ’DEN ADALET BAKANLIĞI İŞ YURTLARI ATÖLYE VE TESİSLERİ DEĞERLENDİRMESİ

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ’DEN ADALET BAKANLIĞI İŞ YURTLARI ATÖLYE VE TESİSLERİ DEĞERLENDİRMESİ

Vali Türker Öksüz’den Adalet Bakanlığı İş Yurtları Atölye ve Tesisleri değerlendirmesi:

“… Yol turizminden de faydalanmaya çalışacağız.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açılışı yaptığı eski Burdur Traktör Fabrikası (BURTRAK) sahasına kurulan Adalet Bakanlığı İş Yurtları Atölye ve Tesisleri cezaevlerindeki hükümlülerin ıslahına ve topluma kazandırılmasına katkı sağlayacak. Hem de ilimiz ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. Burdur-Antalya yolu kenarına kurulan tesisler yol ekonomisinde önemli bir tesis konumuna sahip oldu. Turizm yolu olarak bilinen Burdur-Ankara-Burdur-Antalya karayolu Burdur Gökçebağ Köyü 2 Organize Sanayi Bölgesi yanında bulunan tesislerin sabah 08.00’dan akşam 21.00’a kadar hizmet vermesi planlanan tesislerde kurumda üretilen, keçi peyniri, keçi dondurması, ceviz ezmesinin yanı sıra, Burdur Şiş’te bulunuyor.

Burdur Valisi Türker Öksüz Çağdaş Burdur Gazetesi muhabirimiz Halil İbrahim Kara’ya verdiği röportajda: “Şehrimizin 16 milyonun üzerinde olan araç trafiğinden mutlaka ekonomik değer olarak yararlanması lazım. Orada bir düzenleme yapılarak yol turizminden faydalanırsak bu şehrimiz için yararlı olur diye düşünüyorum.” dedi.

Burdur Valisi Türker Öksüz yaptığı değerlendirmede: “Adalet Bakanı’mız ilimize teşrif etti. İş Yurtları Başkanlığı’nın ilimizde bir tesisi vardı. Onu Adalet Bakanımızın katılımıyla açtık. İlimize hayırlı olmasını diliyorum. Orası bir üretim tesisi. Süt işlemeden tutun hayvan yetiştiriciliği ve orada bir restoran var. Hizmet sektöründe faaliyete geçen bir tesis var. Enjeksiyon fabrikası yine hizmete girecek inşallah yakın zamanda. Tarım ve hayvancılık yönünden önemli bir tesis. Dolayısıyla şehrimize faydalı olabilecek bir tesis. Orada tabi hem bir iş istihdam yaratılacak hem de bir yandan hükümlülerin bir meslek sahibi olması, nitelikli hale gelmeleri yönünden, rehabilite edilmeleri yönünden önemli bir tesis. Çünkü biz suçluları cezaevine getiriyoruz ama cezaevinde onları ıslah edemezsek, rehabilite edemezsek tekrar topluma döndükleri zaman toplum için risk oluşturmaya devam ederler. Dolayısıyla bu anlamda önemli bir işlevi olan bir tesis. Bizim bu tesisi yaşatmamız lazım, daha büyütmemiz lazım, genişletmemiz lazım. Adalet Bakanımızla bu konuyu konuşurken bakanımızda bu konuda her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler. Bir de yol turizminden de faydalanmaya çalışacağız. Şehrimizin 16 milyonun üzerinde olan araç trafiğinden mutlaka ekonomik değer olarak yararlanması lazım. Orada bir düzenleme yapılarak yol turizminden faydalanırsak bu şehrimiz için yararlı olur diye düşünüyorum.” dedi.

Vali Türker Öksüz açıklamasını şu şekilde tamamladı:  “Başsavcılığımız, cezaevimiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah orayı daha nitelikli hale getirerek daha büyüterek daha geliştirerek. Ekonomik anlamda şehrimize değer kazandırmaya çalışacağız. Bizler de bu konuda elimizden gelen desteği vereceğiz. Bakanlığımızın da bu konuda desteği tam. İş yurtlar başkanımızda sağ olsunlar buraya geldiler, aynı şeyi ifade ettiler. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tabi tanıtmamız lazım orayı. Orada çok güzel bir restoran var vatandaşımıza açık. Hiç kimse tereddüt etmesin. Adalet bakanlığının bir kuruluşu, gidebilir miyim rahatlıkla kullanabilir miyim diye hiç kimsenin tereddüttü olmasın rahatlıkla herkes kullanabilir. Çok da temiz, nitelikli bir tesis. İnşallah şehrimize faydalı olur.”

Mine Kaya – Halil İbrahim Kara