Flaş Haber Yeni

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ; "ÖNEMLİ OLAN KALPLERDEKİ VE ZİHİNDEKİ ENGELİ KALDIRABİLMEK"

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ;

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ PROGRAMI BURDUR'DA ETKİNLİKLERLE DEVAM ETTİ

Burdur Valiliği koordinesinde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı 4 Aralık 2023 Pazartesi günü saat 10:30’da Burdur Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda başladı. Programa, Burdur Valisi Türker Öksüz, Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Burdur İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder, Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç, Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci katılım gösterdi. Program saat 10:30’da engelli bireylerin hazırladığı müzikli gösteri ile başladı. Program akışında engelli bireylerle birlikte pasta kesen Vali Türker Öksüz ziyaret sırasında Özel Eğitim Uygulama Okulu faaliyetleri hakkında da bilgi aldı.

  

  

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında konuşma yapan Burdur Valisi Türker Öksüz; “Engeller Günü dolayısıyla bu etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan gerçekten çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Dünya Engelliler Günü’nün kutlu olmasını temenni ediyorum. Bütün insanlar aslında birer engelli adayı, her an herkesin engelli olma potansiyeli var. Engellilik tabiiki bir sağlık sorunu değildir. Engellilik insanların her zaman karşılaşabilecekleri bir olgudur. Dolayısıyla biz bugün engelli kardeşlerimizin hayatta olmaları, hayatın her alanında olmaları, ekonomik anlamda, sosyal anlamda, eğitim alanında var olabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz. Biz engelli kardeşlerimizi bu toplumun bir parçası olarak görüyoruz. Onlara sevgi saygı ve anlayışla yaklaşıyoruz. Hepimiz toplumda bir arada yaşıyoruz. “ sözlerine yer verdi.

  

  

“ÖNEMLİ OLAN KALPLERDEKİ VE ZİHİNDEKİ ENGELİ KALDIRABİLMEK”

Burdur Valisi Türker Öksüz konuşmasının devamında engelli bireylerin topluma kazandırıldığı takdirde önemli başarılara imza attığının altını çizerek; “Önemli olan şey bu kardeşlerimizi hayatın her alanında olmaları, toplumun dışında olmamaları. Engelli kardeşlerimize fırsat verildiğinde her alanda sporda, siyasette, sanatta önemli başarılar kazanıyorlar. Bizim görevimiz onların gelişebirliğini sağlamak, önündeki engelleri kaldırabilmek.  Önemli olan kalplerdeki ve zihindeki engeli kaldırabilmektir.“ ifadelerini kullandı.

Melisa Adınısever