Flaş Haber Yeni

VALİ TÜLAY BAYDAR BİLGİHAN BAŞKANLIĞINDA BURDUR HAVZASI BURDUR HAVZASI SU KURULU TOPLANTISI YAPILDI

VALİ TÜLAY BAYDAR BİLGİHAN BAŞKANLIĞINDA BURDUR HAVZASI BURDUR HAVZASI SU KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Burdur Havzası Su Kurulu Toplantısı

Vali Tülay Baydar Bilgihan başkanlığında, Su Yönetimi Genel Müdürü Arife Sever, Vali Yardımcıları, Burdur, Isparta, Antalya, Afyonkarahisar ve Denizli illerinin ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla “Burdur Havzası Su Kurulu” toplantısı yapıldı. 

  

Toplantıda; bölgenin su kaynaklarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla yapılan/ yapılması planlanan kısa ve orta vadeli çalışmalar ele alındı. Burdur havzası yönetim planları kapsamında belirlenen tedbirlerin uygulanması, içme suyu havzası koruma planlarının uygulanması, içme suyu arıtma tesislerinin durumu ve içme suyu kalitesi, su verimliliği il planları, taşkın ve sel baskınlarının önlenmesi, tarımsal sulamada modernleşme ve yerel yönetimlerin sürece sağlayacağı katkılara ilişkin atılacak adımlar değerlendirildi. 

  

İlgili kurumların sunumlarının ardından, kurul üyeleri tarafından yapılan genel değerlendirmeler, görüş ve önerilerin sunulmasının akabinde, gündemde yer alan maddelerin görüşülerek karara bağlanmasıyla toplantı sona erdi.

BURDUR VALİLİĞİ BÜLTEN