Flaş Haber Yeni

VALİ ÖKSÜZ’DEN KURUMLARA TASARRUF ÇAĞRISI

VALİ ÖKSÜZ’DEN KURUMLARA TASARRUF ÇAĞRISI

Burdur Valisi Türker Öksüz, kamu kurum ve kuruluşlarına tasarruf çağrısında bulundu.

17 Ocak 2024 Çarşamba günü gerçekleşen İl Koordinasyon toplantısında konuşan Vali Öksüz, temel hedefin makroekonomik istikrarı korumak bunun yanında üretimi ve istihdamı artırmak olduğunu dile getirirken kamu harcamalarında da olabildiğince tasarruf sağlanması gerektiğini vurguladı.

2023 yılı 4’üncü dönem İl Koordinasyon toplantısında kamu kurum ve kuruluşlar Burdur’a yapılan hizmetler genel itibariyle anlatıldı. Burdur Valisi Türker Öksüz toplantının açılış konuşmasında 2023 yılında tamamlanan, devam eden ve başlanamamış projelerin sayısı vererek başladı. Konuşmasının devamında kalkınma planının uygulandığını, temel hedefin birincisinin makroekonomik istikrarı korumak, üretimi artırmak, istihdamı arttırmak ve bunların yanında kamu harcamalarında da olabildiğince tasarruf sağlamak olduğunu ifade etti.

Vali Öksüz: “ Yaptığımız işlerle yaptığımız çalışmalarla tasarrufu esas alarak davranalım. Devletimizin kaynaklarını harcarken iyi bir planlamayla tasarruf ilkelerini riayet ederek davranmamız hepimizin öncelikli sorumluluklardan biridir diye düşünüyorum. Bir enflasyonist ortamdayız ülke olarak. Hepimiz, enflasyonun korunması ve düşürülmesiyle ilgili parasal ve mali politikaları yerine getirilmesi ile ilgili sorumluluklarımızı yerine getirmemiz lazım. Hükümetimiz, bakanlıklarımız, enflasyonla mücadele çok önemli bir programı uyguluyorlar. İnşallah 2024 yılını bu programı etkin şekilde uygulanmasıyla geçirip 2025 yılıyla birlikte daha düşük hanelerde enflasyon hedefi var. Bizde bu hedefe katkıda bulunmak için elimizdeki imkânlarla tasarruflu davranarak gereksiz yatırımlardan, gereksiz harcamalardan kaçınarak bu çalışmaya bu enflasyonla mücadele programına destek vermemiz gerekiyor. ” sözlerini dile getirdi.

Vali Öksüz, enflasyonun kontrol altına alındığında üretimin, istihdamın da artacağını, işsizliğin şuan yüzde 9 seviyesinde olduğunu nacak bunun daha aşağılarında bir işsizlik rakamına ulaşılacağını böylece istihdamın, iş gücünün daha fazla artacağı bir döneme gelineceğini ifade etti.

H.Nesibe Solak