Flaş Haber Yeni

VALİ ÖKSÜZ, TALİMATI VERDİ: GÜNDEM KONUSU OLAN TUVALETLER, BURDUR’A YAKIŞIR ŞEKİLDE ONARILACAK

VALİ ÖKSÜZ, TALİMATI VERDİ: GÜNDEM KONUSU OLAN TUVALETLER, BURDUR’A YAKIŞIR ŞEKİLDE ONARILACAK

Burdur Merkez’de esnaf ve vatandaşlarca gündeme taşınan, yetkililer tarafından da dikkate alınan Ulu Camii yanında bulunan umumi tuvalet ile abdesthanenin akıbetine ilişkin ilgili kurumlar harekete geçti.

Bakımsızlıktan dolayı adeta atıl hale gelmiş vaziyette bulunan umumi tuvalet ve abdesthanenin durumundan rahatsız olan bazı vatandaşlar, durumu geçtiğimiz aylarda yetkililere bildirmişlerdi. Yetkililerin gerekli incelemeleri yapmalarının ardından tuvalet ve abdesthanenin akıbeti, Burdur İl Özel İdaresi’nde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısı’nda belli oldu.

Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; Vakıflar Antalya Bölge Müdürlüğü, Burdur İl Özel İdaresi ve Burdur İl Müftülüğü’nce yapılan görüş alışverişlerinin akabinde tuvalet ve abdesthanenin, Burdur Valiliği himayelerinde, bu üç kurum iş birliğinde tamir ve tadilatının yapılması kararı alındı.

Edinilen bilgiye göre; tuvalet ile abdesthanenin tadilat ve düzenlemelerinin, yaklaşık olarak 1 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısı’nda, ilgili kurumlara söz konusu tuvalet ile abdesthanenin kısa bir süre içerisinde Burdur’a yakışacak nezih bir alana dönüştürülmesi konusunda talimatta bulundu.

Mine Kaya