Flaş Haber Yeni

VALİ ÖKSÜZ: “HEP BİRLİKTE BİRBİRİMİZE DESTEK OLARAK DAHA İYİ BİR BURDUR’U İNŞA ETMEMİZ LAZIM.

VALİ ÖKSÜZ: “HEP BİRLİKTE BİRBİRİMİZE DESTEK OLARAK DAHA İYİ BİR BURDUR’U İNŞA ETMEMİZ LAZIM.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'Burdur'un Ekonomik Yapısı ve Vizyonel Öneriler' konulu toplantı gerçekleşti.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik Burdur’un sorunlarını anlatan sunumunu Vali Öksüz’e sundu.

Burdur’un sorunlarını dinleyen Vali Türker Öksüz: “Yaptığımız işleri kaliteli yapacağız. Ne üretiyorsak kaliteli yapacağız. Hep birlikte birbirimize destek olarak daha iyi bir Burdur’u inşa etmemiz lazım.” sözlerine yer verdi Vali Türker Öksüz toplantıda yaptığı konuşmada:

“Henüz 3 hafta oldu Burdur’a geleli. Burdur’un özellikle ekonomisine ilişkin sorunları talepleri, ihtiyaçları dile getirilmiş olması ve benim de bundan istifade ediyor olmam. Bu anlamda Ticaret Odası Başkanımıza ve diğer Milletvekillerimize konuşmada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Benim içinde zihin açıcı ve Burdur’un sorunlarına vakıf olmama yardım eden bir toplantı oldu. Dolayısıyla mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Dile getirilen sorunları işbirliği yaparak gayretle, şevkle, yüksek düzeyde arzuyla çalışacağımızın sözünü verebilirim.

Bölgede bulunan Burdur Gölü’nün kuruması bir problem. Bu probleme yönelik tartışmalar yapılmış, sonuç çıkmış ya da çıkmamış bunlara önümüzdeki günlerde bir açıklama getirmemiz şart. Kısa vadede çözülebilecek bir tedbir almamız gerek.

Bizim odaklanmamız gereken o şehrin bu şehrin gelişmişliği değil, her şehrin kendine has farklı dinamikleri vardır. Dinamiklerimizi nasıl harekete geçirebiliriz, nasıl hızla belli konularda markalaşabiliriz, nasıl marka üretebiliriz bunu düşünmek lazım.

Diğer şehirlerin kalkınmasına saygı duyarız. Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlarız. Fakat biz kendimize bakalım. Kendi işimiz ile ilgilenelim diye düşünüyorum. Sulama çok önemli bir konu. Büyük çaplı yatırım gerektiren, büyük ölçekli projeler. Merkezi yönetim nezdinde takibi için hep birlikte güç birliği yaparak, baskı oluşturarak gayret etmemiz gerekiyor.

Merkezin içme suyu çok önemli bir konu. Birlikte destek olmamız gerek. Mutlaka çözmemiz lazım. Elimden gelen gayreti göstermek isterim.

İhracatı ithalattan fazla olan bir şehir olmak memnun edici. Eksiklikleri söylerken var olan iyilikleri de yani bardağın dolu tarafını da görmeliyiz. Bu anlamda bu şehrin de önemli güzellikleri var.

Yaptığımız işleri kaliteli yapacağız. Ne üretiyorsak kaliteli yapacağız. Hep birlikte birbirimize destek olarak daha iyi bir Burdur’u inşa etmemiz lazım. Ama bu bir hayal meselesi, insan hayal ettiği müddetçe yaşar. Hayaliniz varsa bir hedefe varırsınız. Bizim bir hayalimiz var, sizin de olduğunu düşünüyorum, biliyorum. Bu hayale ulaşmak için gayret edeceğiz, çok çalışacağız. Başka bir yolu yok. Önümüze çıkan engelleri de hep birlikte güç birliği yaparak aşacağız. Herkes elini taşın altına koyacak. Kimse kimseden kahramanlık ve şehri kurtarmasını beklemesin. Bir kişi kurtaramaz bu şehri. Herkes bir şeyler yaparak bu şehir çok daha iyi noktalara götürür diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Hale Pak-Melisa Adınısever