Flaş Haber Yeni

VALİ ÖKSÜZ: "ÇANAKKALE; TÜRK MİLLETİNİN; TOPYEKÛN AYAĞA KALKTIĞI, VATAN SEVGİSİNİN ŞAHADET İLE İMTİHAN OLDUĞU, DİRİLİŞ VE YÜKSELİŞ ABİDESİDİR"

VALİ ÖKSÜZ:

Burdur Valisi Türker Öksüz 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi programında yaptığı konuşmada: "Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü olan Çanakkale; Türk milletinin; topyekûn ayağa kalktığı, vatan sevgisinin şahadet ile imtihan olduğu, diriliş ve yükseliş abidesidir" dedi. Vali, Öksüz konuşmasında: "Vatanımız için toprağa düşerek makamların en güzeline mazhar olmuş Aziz Şehitlerimiz;

Bizlere emanet ettiğiniz mukaddes Vatan toprağını korumak için, Ay Yıldızlı Bayrağımızın gölgesinde Devletimizi ilelebet yaşatmak için, Ezanlarımızı minarelerden özgürce dinlemek için, Türk Milletini daima muzaffer kılmak için canla başla mücadele etmenin vazgeçilmez sorumluluğumuz olduğunun şuurundayız.

Sizlerin ve şanlı gazilerimizin bu değerleri yaşatmak uğrunda gösterdiği cesaret, kahramanlık ve şehadet ruhu daima rehberimiz olacaktır. Hangi şartlar altında olursa olsun, her daim emanetinizi muhafaza ve müdafaa etmenin şan ve şeref borcumuz olduğunun bilinci içerisinde olacağız.

Anadolu toraklarına göz diken tüm dünya devletlerine karşı "Çanakkale Geçilmez" ismini tarihe altın harflerle yazdıran ecdadımızı asla unutmayacağız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü olan Çanakkale; Türk milletinin; topyekûn ayağa kalktığı, vatan sevgisinin şahadet ile imtihan olduğu, diriliş ve yükseliş abidesidir.

Milli silkinişin başlangıcı, Anadolu topraklarında düşmana karşı verilecek milli mücadele meşalesinin ateşlendiği, zalimlerin ve sömürgeci güçlerin, yükselen iman dalgası altında kaldığı yerdir.

Bugün bizlere düşen, Çanakkale ve Kurutuluş Savaşı ruhunu yaşatmak, ecdadımızdan, aziz şehitlerimizden bizlere miras olan bu topraklar için çok çalışmaktır.

Bu duygular içerisinde, her türlü imkânsızlıkta dahi Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımızı, hürriyet iradesinin tecellisini ortaya koyan Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, Devletimiz için istiklal ve istikbalimizi korumak ve yaşatmak için tereddütsüz şehadet şerbeti içen tüm Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Ruhlarınız şad olsun." ifadelerine yer verdi.

Hale Pak