Flaş Haber Yeni

VALİ ÖKSÜZ AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU

VALİ ÖKSÜZ AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU

 

Burdur Valisi Türker Öksüz dün (2 Ekim 2023 Pazartesi) Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin 2023 – 2024 akademik yılı açılış töreninde konuştu.

Vali Öksüz Konuşmasında: “Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizin 2023 – 2024 akademik yılı açılış töreni sevincine ortak olmak üzere bir araya geldik.

Bu vesile ile sizleri Göller, Güller, Gönüller, Lavantalar diyarı, Teke Yöresi’nin Kültür Başkenti, Huzur Şehri Burdurumuz adına en kalbi duygularımla selamlıyor, yeni akademik yılın başta Üniversitemiz olmak üzere İlimiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“ADETA BİR AÇIK HAVA MÜZESİ”

Vali Öksüz, konuşmasının devamında Burdur’un güzelliklerine değindi ve şöyle devam etti: “Türkiye'nin Maldivleri olarak anılan Salda Gölü, binlerce yıllık tarihe ışık tutan Sagalassos ve Kibyra Antik Kentleri,  Ülkemizin Turizme açılan ilk mağarası olan İnsuyu Mağarası, Lavanta Bahçeleri, Müzeleri, Konakları, Yaylaları, birbirinden değerli doğal güzellikleri, tabiat varlıkları ve sulak alanları ile adeta bir açık hava müzesini andıran Güzel Şehrimiz, aynı zamanda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitemiz gibi bölgemizin önemli üniversitelerinden birine sahip olmanın haklı gururunu yaşıyor.” dedi.

Konuşmasının devamında: “Göreve başlayışımın üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen, değişik vesilelerle gerçekleştirdiğim ziyaret ve incelemelerde, burada katıldığım toplantılarda aldığım bilgiler ışığında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizin kurulduğu 2006 yılından bu tarafa büyük gelişmeler kaydettiğini, önemli çalışmalara imza atıldığını, İlimize birçok alanda önemli katkılar sunduğunu yakından görme fırsatı buldum.

Eğitim alt yapısı, akademik kadrosu, her geçen yıl artan öğrenci sayısı, bölgesel, ulusal ve uluslararası çapta yürüttüğü önemli proje ve çalışmalarıyla iline, bölgesine ve ülkesine değer katan Üniversitemizin, genç bir üniversite olmasına rağmen kısa bir zamanda böyle bir gelişimi ortaya koymasının çok önemli bir başarı olduğunu ifade ederken, bu başarıda emeği, katkısı bulunan herkesi kutluyorum.Bu başarıda en büyük payın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ilde Üniversite kurma iradesi göstermesi ve bu vizyonu ortaya koymasının olduğunun da altını çizmek istiyorum.Üniversitelerimiz bilginin üretildiği, teknolojinin geliştirildiği ve en önemlisi nitelikli insan kaynağının yetiştiği, ülkemizin yarınlarını hazırlayan çok değerli kurumlarımız. Bu anlamda üretimin her alanında, ekonomiden sanayiye, özellikle teknoloji alanında yapacağımız atılımları ancak iyi yetişmiş, donanımlı bir gençliğin öncülüğünde gerçekleştirebileceğimizin bilincinde olarak Üniversitelerimize çok önemli görev ve sorumluluklar düşüyor.” ifadelerine yer verdi.

Sevgili gençler; Bu doğrultuda yetişebilmeniz için elbette sizlerden devlet ve millet olarak beklentilerimiz yüksek. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği fikri, vicdanı ve irfanı hür bireyler olarak, sizleri en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda aklını kullanan özgür bireyler olarak ne olursanız olun, öncelikle kendiniz olun. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için, bu aziz milletin huzurunun, refahının ve mutluluğunun bugünden daha iyi olması için gece gündüz demeden çok çalışın. Üreten, doğru bilgilerle beslenen, öğrendiği bilgileri toplumsal faydaya dönüştüren, milli ve manevi değerlerine bağlı, sevgi ve saygıyı esas alan bireyler olmak için kendinizi yetiştirin. Sizlere inanıyoruz, sizlere güveniyoruz ve sizleri çok seviyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

VALİ ÖKSÜZ’DEN ÖĞRENCİLERE ÖZEL İSTEK

Vali Öksüz konuşmasının sonuna yaklaşırken öğrencilerden de bir istek de bulundu.

İsteğini şu şekilde ifade etti: “Kıymetli Öğrencilerimizden diğer bir isteğimiz ise, Burdur'da eğitim görecekleri süre içerisinde İlimizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini ziyaret ederek, Burdur’umuzu daha yakından tanımaya gayret göstermeleridir.

Konuşmamın başında bahsettiğim üzere görülmesi gereken bir çok doğal güzellik, tarihi ve kültürel değerlerimiz sizleri bekliyor olacak. İnanıyorum ki sizler öğreminiz sonrasında memleketlerinize, iş hayatına başlayacağınız şehirlere döndüğünüzde, fahri tanıtım elçileri olarak Burdur'un bu güzelliklerinin tanıtılmasına vesile olacaksınız.”

H.Nesibe Solak