Flaş Haber Yeni

VALİ DR. TÜRKER ÖKSÜZ AÇIKLADI BURDUR YİNE İLK SIRALARDA

VALİ DR. TÜRKER ÖKSÜZ AÇIKLADI BURDUR YİNE İLK SIRALARDA

Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz, Burdur’da asayiş olaylarının aydınlatılması konusunda 2023 yılında olduğu gibi bu yılda ilk sıralarda yerini koruduğunu ifade etti.  

Dün Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz başkanlığında Burdur’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Güder de eşlik etti.

Toplantıda konuşan Vali Dr. Türker Öksüz, Haziran ayı içerisinde Burdur genelinde meydana gelen asayiş olaylarının yüzde 99,9'unun aydınlatıldığını ifade ederek, "2024 yılında meydana gelen olayların yüzde 99,9'u aydınlatılarak ilimizin elde ettiği bu başarı, ülke genelinde 2023 yılında olduğu gibi ilk sıralarda yer almasını sağlamıştır." dedi.

Açıklamalarına devam eden Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz: “İlimiz geneli meydana gelen olayların yaklaşık yüzde 78,4’ini (839 Olay) asayiş suçları oluşturmaktadır. Suç ve suçlulara yönelik yürütülen etkin çalışmalar sonucu, 2024 yılında meydana gelen olayların %99’9‘u aydınlatılarak ilimizin elde ettiği bu başarı ülke genelinde 2023 yılında olduğu gibi ilk sıralarda yer almasını sağlamıştır.

Meydana gelen Asayiş suçlarında, 51 adet yivli ve yivsiz tüfek, 2 adet tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 9 adet kesici ve delici alet ele geçirilmiştir. Toplamda 32 şahıs hakkında “6136 Sayılı Kanun’a Muhalefet” suçundan adli işlem yapılmıştır.

59 şahıs tutuklandı

Asayiş olayları ile ilgili bilgilere devam eden Vali Dr. Türker Öksüz, Haziran ayı içerisinde farklı suçlardan aranan toplamda 174 şahıs yakalandığını, bu şahıslardan 59’unun tutuklandığını belirtti.

10 yıl ve üzeri hapis cezasıyla aranan 7 şahısın yakalandığını ve şahıslar sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığını da ekledi. Vali Dr. Öksüz, “Aranan şahısların yakalanması, suça bulaşan kimselerin adli mercilere sevk edilmesi için çalışmalarımız hiç duraksamadan kararlılıkla devam edecektir.” dedi.

H.NESİBE SOLAK