Flaş Haber Yeni

Vali Arslantaş, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın"

Vali Arslantaş, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Arslantaş mesajında; "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilişinin yıldönümü, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" olarak kutlanmaktadır.
Çağdaş demokratik toplumların vazgeçilmez unsurları arasında yer alan "İnsan Hakları" kavramı, Birleşmiş Milletlerin kurucu üyeleri arasında yer alan, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni kabul eden ilk Ülkeler arasında yerini almış Devletimiz tarafından da üzerinde hassasiyetle durulan çok önemli bir konudur.
Devletimiz insan hakları konusunda atmış olduğu her bir adımı "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın" şiarıyla, farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek, dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasal düşünce ayrımı gözetmeksizin, her bir bireyin insan hak ve özgürlüklerinin korunması için insanlara gösterilen saygı ve önemin bir göstergesi olarak atmaktadır.
Toplumu oluşturan tüm kurumlar ve bireylerin insanı temel alan bu anlayış içerisinde, insan haklarının korunması ve her yönden geliştirilmesi için çaba sarf etmesi, toplum barışını ve birlikte yaşama duygusunu daha da pekiştireceğini inanıyorum.
Bu duygu ve düşünceler içerisinde, tüm vatandaşlarımızın "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü" kutluyor, insan haklarına saygı temelinde sağlık içerisinde mutlu, huzurlu yarınlar diliyorum. " dedi.

Haber Merkezi