Flaş Haber Yeni

VALİ ALİ ARSLANTAŞ’DAN ‘SENİR İÇME SUYU HATTI’ ÇÖZÜMÜ

VALİ ALİ ARSLANTAŞ’DAN  ‘SENİR İÇME SUYU HATTI’ ÇÖZÜMÜ

  •  Burdur Valisi Ali Arslantaş,  Burdur Belediyesi ile İller Bankası’nın projelendirilerek hayata geçirmeyi planladığı Senir İçme Suyu Projesi’nin bir an önce başlatılması için ilgili kurum yetkilisini cep telefonundan arayarak çözüme kavuşturdu.
  • --00---

Burdur Valisi Ali Arslantaş başkanlığında 18 Ocak 2023 Çarşamba günü Burdur İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Salonunda  yapılan ‘2023 Yılı İl Koordinasyon Kurulu toplantısında   bir sunumda bulunan  Burdur Belediye Başkanı Ali  Orkun Ercengiz; “Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl yaz ayında  (içme) suyla ilgili bir sıkıntı yaşadık. Yaşadığımız sıkıntının en temel nedeni her defasında söylediğim gibi burada İl Koordinasyon Toplantısında sayın Valimizin de konuya hakimiyetini bilerek kendilerine teşekkür ederek ifade etmek isterim ki içme suyu havzamızda yapılan vahşi sulamalı tarımın önümüzdeki süreç içerisinde eğer içme suyu havzamızda başka bir katkı sağlamaz ise  2014 yılında 54 metreden çıkarttığımız suyu bugün 210 metrelerden ancak çıkartabilir haldeyiz.  Suyun miktarı (rezervi) hakkında da her hangi bir fikrimiz yok. Endişemizi taşıyoruz. Geçtiğimiz yıl içerisinde (içme) su temini için sondaj çalışmaları yaptık. Burada toplamda 5 milyon 382 bin liralık sondaj çalışması yaparak Burdur’un ihtiyacı olan yine yer altından temin etmek üzere çalışmalarımızı sürdürdük. Bir bilgiyi bir daha sizlerle paylaşmak isterim. Biliyorsunuz ‘Senir Suyu’ olarak adlandırılan bu havzadan sağlanan  suyun daha öncesinde  ‘Göl geçişi ile Burdur’a sağlanan ve 10 ay sonra da  boruları patlayarak kullanılamaz halde olan içme suyu hattını revize etmek üzere bir çalışma başlatmıştık. Sağ olsun  bölge siyasilerimiz, milletvekillerimiz, sayın valimiz ve  ilgili kurum, kuruluşları toplanarak  adımlar attık. Şu anda İller Bankası Genel Müdürlüğü’nde Tabiat varlıkları Koruma Kurulu’ndan gelecek bir kararın ardından (Burdur Gölü)  ‘Göl Geçişi’ ile ilgili yapım ihalesi çalışmamız başlatılarak Burdur’umuza mevcut 7 sondajı kazandırarak kısa vadede (içme) su sorunumuzu da çözmeyi planlıyoruz. İnşallah Allah’tan bir aksilik olmazsa bir an evvel bununda tamamlanmasını arz ediyorum sayın valim. Bu konuda da sizden destek bekliyorum”. diye konuştu.

VALİ CEP TELEFONU İLE İLGİLİ KURUMU ARADI. ANINDA ÇÖZÜME KAVUŞTURDU

Burdur Valisi Ali Aslantaş, Burdur Belediyesi’nin planladığı  Senir İçme Suyu yeni hattını sunum yapan  İller Bankası Bölge Müdürü’ne sordu.  Aldığı olumsuz yanıt üzerine cep telefonu eline alan Burdur Valisi Ali Arslantaş, çekilen Burdur Gölü yatağından geçecek yeni Senir Suyu hattının geçmesine izin verecek Başkent Ankara’daki ilgili kurumun genel müdürünü aradı.  Eski içme suyu hattı ile yeni içme suyu hattı durumunu  izah ederek projenin bir an önce neticelendirilmesini istedi.

TAKİBİNİ DE İSTEDİ

Burdur Belediyesi’nin  ilgili kurumdan yeni içme suyu hattı için yeni bir görüş alarak projenin hemen onaylanacağı müjdesin i veren Vali Arslantaş, ilgili kurum müdürlüklerinden takibinin yapılmasını istedi.  Böylece Burdur’un bir kanayan yarası da yine Burdur Valisi Ali Arslantaş tarafından çözülmüş oldu.

BELEDİYE YENİ DİLEKÇE YAZDI

Dün Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say ile yaptığımız telefon görüşmesinde Senir İçme Suyu yeni hattı göl geçişi için  dilekçenin yazıldığını ilgili kuruma gönderileceğini söyledi.  Halil İbrahim Kara