Flaş Haber Yeni

 “UYUYAN GÜZEL BURDUR’UN UYANMA ZAMANI GELMİŞTİR”

 “UYUYAN GÜZEL BURDUR’UN UYANMA ZAMANI GELMİŞTİR”

Yürütme Kurulu üyeleri ile Burdur El Sanatları Merkezi’nde bir araya gelen BKK Başkanı Orhan Akın: “Burdur gelişecek ise öncelikle siyasetçisi, bürokratı, yerel yöneticileri ile uyumlu bir çalışma ile olacak. Uyuyan güzel Burdur’un Uyanma zaman gelmiştir.” dedi.

Burdur Kent Konseyi   (BKK)  Başkanı ve KAMU Sen Burdur İl Temsilcisi Orhan Akın, sona eren BKK seçimli olağan genel kurul sonrası yürütme kurulu üyeleri ile yemekli programda bir araya geldi. Burdur Belediyesi El Sanatları Merkezi restoranında 5 Temmuz 2024 Cuma günü akşamı gerçekleşen toplantıya BBK Yürütme Kurulu Üyeleri Ali Say (Burdur Belediye Başkan Yardımcısı),  Ayhan Mete (TÜRKAV ve Türk Sağlık-Sen Burdur Şubesi Başkanı), Sevim Zorlu (BUTSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı)  Asım Gümüş (Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği 2. Başkanı), Sergül Canıgür (Çağdaş Yaşamı Desteleme Burdur Şubesi Başkanı) Erhan Putgül, Şükrü Şener ve BKK Engelliler Çalışma Grubu Başkanı Eylem  Selcan Tuncel (Burdur Yeni Gün Gazetesi) Sekreter Mesut Şavklı katıldı. Yemek sonrası kısa bir konuşma yapan BKK Başkanı Orhan Akın; “26 Haziran Burdur’da Kent Konseyi’nin seçimli olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Yapılan bu toplantının akabinde burada yönetim kurulu arkadaşlarımız ile bir araya gelelim istedik. O gün salonda da belirttiğim üzere bizi bir araya getiren Burdur sevdamız, Burdur’a olan sorumluluğumuz, duyarlılığımız.” dedi.

Türkiye Kent Konseyi’nin üyesi olduklarını belirten BKK Başkanı Akın: “Burdur’un sesi ve soluğu olacak temsilcileri ile bir araya gelen güzel bir grubumuz var. Bu grupta astla siyaset söz konusu değil. Birileri o mecraya çekmeye çalışsa da amacımız Burdur’a hizmettir.” sözlerinin altını çizdi.

Burdur Kent Konseyi Başkanlığı’na seçildikten bu yana Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in maddi ve manevi konularda sürekli destek olduğunu, BKK’da ne karar verilmiş ise onu yerine getirdiğinin altını çizen Başkan Akın: “Burdur Kent Konseyi’ni daha güçlü ve daha dinamik hale getirdiği de aşikardır. Şunu ifade edeyim Burdur gelişecek ise öncelikle siyasetçisi, bürokratı, yerel yöneticileri ile uyumlu bir çalışma ile olacak. Uyuyan güzel Burdur’un Uyanma zaman gelmiştir.” açıklamasında bulundu.

BKK Başkanı Akın konuşmasının devamında Burdur’da görev yapan bazı kurum müdürleri ile  üniversitede görev bazı daire başkanlarının Burdur’da ikamet etmediğini söyledi. Akın: “Böyle bir anlayışla Burdur’a hizmet edilmez…..bu arkadaşlar bir an önce hizmet edecekleri şehre yerleşmeleri gerektirdiğini sizlerin huzurunda altını çizerek ifade etmek istiyorum.” dedi.

“GENÇLER İLE İLGİLİ GÜZEL PROJELER OLACAK”

BKK Başkanı Akın: “En büyük sorum içme suyu gözükse de trafik ile alakalı, göçmenlerle alakalı sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Çalışma grupları çok başarılı. Yetkin arkadaşlarımız var. İnşallah bu dönemde gençlerimiz ile ilgili çok güzel projeler olacak.”  sözlerine yer verdi.

YENİ MECLİSLER OLUŞTURULACAK

BKK Başkanı Akın, gençlik ve mahalle meclislerini oluşturmayı planladıklarını söyledi.

SU MESELESİ “1 KİŞİNİN PROPLEMİ DEĞİL” VURGUSU

Burdur’un içme suyu meselesinin çözümü için sadece yerel yöneticiye toplu atmanın yanlış olduğuna da vurgu yapan Başkan Akın: “Milletvekilleri sırası ile DSİ  Genel Müdürleri ile görüşüyorlar. Tamam görüşsün ama. Bu kaç yıl oldu?.. Yok senir suyu, yok baraj, yok efendim bakan geldi, söz verdi. Vatandaş artık bundan bıktı. Hem israfından vazgeçerek, hem de yeni su kaynakları ile bu su sorununun üstesinden hep beraber geleceğiz. Bu 1 kişinin problemi değil. Bütün halkımızın problemi. Problemlerimizin hepsine de bütün Burdur halkı ve Kent Konseyi olarak sahip çıkarak bunları çözeceğimizi düşünüyoruz. Amacımız daha konforlu bir Burdur’da yaşamak. İlimizde mutlu insanların sayısını artırmak.” diye konuştu.

“1 KURUŞ ALMIYORLAR” DİKKATİNİ ÇEKTİ

Burdur Kent Konseyi (BKK) görev alan herkesin tamamen gönüllülük esasına göre görev yaptığını ve 1 kuruş almadıklarına dikkat çekti.

“HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ”

Burdur ile ilgili sözü olan, Burdur ile ilgili hayali olan, düşüncesi olan herkesi Burdur Kent Konseyi’nin çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz. Bu seçim bitmiştir. Birileri oradan farklı sonuçlar beklerken kendi cevaplarını kendileri aldılar. Biz artık orayı geride bıraktık. O arkadaşlarımızın da çalışmaları var ise gelsin onlara da kapımız açık. Ama art niyetli olmadan Burdur’a hizmet için her türlü çalışmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.

HALİL İBRAHİM KARA