Flaş Haber Yeni

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE İLK SIRADA YER ALAN UYUMA BURDUR’DA BASIN MENSUPLARINA TANITILDI

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE İLK SIRADA YER ALAN UYUMA BURDUR’DA BASIN MENSUPLARINA TANITILDI

Burdur Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 12 Şubat 2024 Pazartesi günü UYUMA hakkında bilgi verdi.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğünce geliştirilen UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE APLİKASYONU (UYUMA) 2018 yılında hayata geçirildi. Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu, teknolojik imkânlar çerçevesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında anında müdahalede ilk sırada yer alıyor. UYUMA aplikasyonu vatandaşlarda duyarlılığı arttırmak, toplumsal sorumluluk bilincine sahip olunması için topluma sunuluyor.

UYUMA’nın en önemli özelliklerinden birisi ise bildirimde bulunan kişinin kimlik bilgilerinin tamamen gizli kalması, bildirimde bulunan kişinin numarasının görünmemesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişilerle paylaşılmamasıdır.

-UYUMA İLE NASIL BİLDİRİMDE BULUNABİLİRİM?

UYUMA (uyuşturucuyla mücadele aplikasyonunda) ile bildirimde bulunabilmek için öncelikle telefonda yer alan App Store veya Google Play üzerinden uygulamayı indirerek başlanıyor. İlk adım olarak cep telefon numarasının istendiği alanı doldurarak ikinci adıma geçiliyor. İkinci adımda ise telefon numarasına gelen SMS koduyla uygulama aktif hale getirilerek, UYUMA butonu üzerinden bildirimde bulunulabilir. Devamında sistem üzerine mesaj, video veya fotoğraf paylaşabilirsiniz. 

Burdur Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polis memurları, Burdur ilinde uyuşturucu madde ile mücadelelerini kararlılıkla sürdürdüklerini vurgularken, aynı zamanda Burdur halkının da karşılaştığı uyuşturucu ticaretini doğrudan ve en hızlı şekilde UYUMA üzerinden bildirilmesini ve bu uygulamayı yerinde ve zamanında aktif hale getirilmesini ifade ettiler.

H. Nesibe Solak