Flaş Haber Yeni

ÜRETEN TÜRKİYE İÇİN, ÜRETEN BURDURLU ÇİFTÇİLERE YÜZDE 75 HİBE DESTEKLİ BUĞDAY VE ARPA TOHUMU DAĞITILDI

ÜRETEN TÜRKİYE İÇİN, ÜRETEN BURDURLU ÇİFTÇİLERE YÜZDE 75 HİBE DESTEKLİ BUĞDAY VE ARPA TOHUMU DAĞITILDI

  • Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Burdurlu çiftçilere 1 milyon 600 bin liralık buğday, 400 bin liralık arpa tohumu dağıtımı dün yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen Burdur Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan; “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında yüzde 75’i hibe destekli arpa ve buğday dağıtımı yapıldı.  Burdur Belediyesi Uzay Çatı Halk Pazarında dün saat 10.30’da Burdur Valisi Ali Arslantaş, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Ak Parti Burdur il Başkanı Volkan Mengi, MHP İl Başkanı Hikmet Ökte, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, Tarım İl Müdürü Mehmet Tuğrul’un katılımı ile gerçekleşen törende 400 bin liralık arpa, 1 milyon 600 bin liralık buğday tohumu Burdurlu çiftçilere dağıtıldı.

ÇİFTÇİLERE BİR DESTEK DE İL ÖZEL İDARESİ’NDEN

Törende kısa bir konuşma yapan Burdur Valisi Ali Arslantaş İl Özel İdaresi destekleri ile Burdurlu çiftçilere 1 milyon liralık tohum dağıtılacağını müjdeledi.

Vali Arslantaş konuşmasında; “Ayçiçeğinden susama, zeytinden Melli İncirine,  buğdaydan arpaya kadar tarım desenimizin tamamında ciddi desteklerimiz var. Bu yıl da arpa buğdaya hazırladığımız 2 milyon liraya yakın bir ödenek var dedi müdürümüz. Geçtiğimiz hafta Burdur İl Genel Meclisimizden 1 milyon lira da Özel İdare imkanları ile çiftçimize tohum sağlayalım diye acil bir karar aldık. Bunu 2 hafta içerisinde sizlerle buluşturacağız. Sizlere ulaştıracağız.” dedi.

ÖZÇELİK; “EKİMİ ARTIRMA  ADINA … BİR TAKIM ADIMLAR ATILACAK”

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik; “Önümüzdeki aylarda ekimi artırma adına gübrede olsun, yemde olsun bir takım adımlar atılacak.” sözlerini kaydetti.

“400 BİN LİRALIK ARPA, 1 MİLYON 600 BİN LİRALIK BUĞDAY TOHUMU BURDURLU ÇİFTÇİLERE DAĞITILDI”

Burdur Tarım İl Müdürü Mehmet Tuğrul, “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında yüzde 75’i hibe destekli arpa ve buğday dağıtımının yapıldığı belirtti. Programda konuşan müdür Tuğrul, “Buğday Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında 1 milyon 600 bin liralık buğday tohumu dağıtılmıştır. 7 bin 650 dekar alanda üretim yapılacaktır. Arpa Üretimini Artırma Projesi kapsamında ise, 400 bin liralık tohum alınmış ve çiftçilerimize dağıtılmıştır. 37 bin 500 kilogram arpa tohumu dağıtılarak bin 875 dekar alanda ekimi gerçekleşecektir.” sözlerine yer verdi.

Halil İbrahim Kara