Flaş Haber Yeni

ÜNLÜ İSİM BURDUR ŞİŞ TATTI

ÜNLÜ İSİM BURDUR ŞİŞ TATTI

Burdur’un meşhur Burdur Şiş’i ünlülerin de tercihi oldu.

Burdur’un coğrafi işaretli yiyeceği olan Burdur Şiş vatandaşlar tarafından beğenilerek tüketiliyor. Geçtiğimiz günlerde Türk televizyonunun ünlü oyuncularından Yıldıray Şahinler Şişçi Hasan’da Burdur Şiş’in tadına baktı.  

Burdur Şiş’in Malzeme ve Yapılışı:
Burdur’a has bir et yiyeceğidir. İlk ortaya çıktığı 19. yüzyılın başlarında, keçi eti kıymasından yapılırken, günümüzde sığır etinden çekilen normal yağlı günlük taze kıymadan yapılır.
Burdur Şiş’in en lezzetlisi, kaburga etinin kıymasından yapılanıdır. Kıyma but etinden yapılırsa, bir miktar iç yağı ilave edilmesi gerekir. İçerisine soğan, biber, salça, ekmek kurusu vs. gibi sebze ve baharat tarzı hiçbir katkı maddesi konmaz. Sadece çok az tuz konulur.

Burdur Şiş Ustaları ve Tarihçesi:
İlk Burdur’da ortaya çıkan ve halen, orijinaline uygun olarak Burdur Şiş yapan Burdur Şiş ustalarından bazıları Eski Demirciler Caddesi’nde ve Küçük Sanayi’de ustalıklarını sürdürmektedirler. Burdur’un bilinen en eski şişçilerinin, Celiloğlu ve Şişçi Hüda Ustalar olduğu söylenmektedir.

Burdur Yeni Sanayi Sitesi’nde 1971 yılında çıraklıkla mesleğe başlayan Şişçi Hasan, 1983’den bu yana kendi iş yerinde Burdur Şiş yapmaktadır. Şuan oğlu İbrahim ile birlikte bu işi severek yaptıklarını ve devam ettirdiklerini dile getirdi.  

Hale Pak