Flaş Haber Yeni

ÜMİT BİTİRİK’TEN BURDURLULARA VEDA

ÜMİT BİTİRİK’TEN BURDURLULARA VEDA

Resmi Gazete'de yayımlanan atamalarla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.

 

Bu kapsamda, Burdur Emniyet Müdürü Ümit Bitirik Yalova Emniyet Müdürlüğü'ne atanırken, Burdur İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder Jandarma Komutanlığı Emrine atandı.

Burdur’da yeni atamalar dolayısıyla Serenler Tepesi'nde Varollar Group tarafından düzenlenen veda yemeğinde, Burdur’dan ayrılacak isimler onurlandırıldı. Yemekte Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz, milletvekilleri, komutanlar, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, STK başkanları, basın mensupları ve birçok vatandaş bir araya geldi.

"Hizmetlere devam etmeye çalışacağız"

Yemekte konuşma yapan Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, 2019 yılında Kars'tan Burdur'a atanarak başladığı görev sürecinde, Burdurlulara en iyi hizmeti sunma gayreti içinde olduğunu belirtti.

Bitirik, konuşmasında şunları söyledi: "Sene 2019 Kars ilinde görev yaparken bir kararname ile Burdur ilimizde 'Ya Allah Bismillah' diyerek göreve başladık. Nihayetinde 5 sene gibi bir zamanda burada sevgili Burdurlu kardeşlerimize elimizden geldiğince, gönlümüzün yettiğince Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne bağlı ve sadakatle, kanunlarımızdan aldığımız güçle ne gerekiyorsa onu yapmanın gurur ve mutluluğunu taşıdık. İnşallah bundan sonra da 5 yılın sonunda yine sayın emniyet genel müdürümüzün, içişleri bakanımızın uygun gördüğü, sayın cumhurbaşkanımızın bize olan güveni tensipleriyle Yalova'da aynı hizmetlere devam etmeye çalışacağız. Biz Türk Milleti evlatları olarak siz kıymetli milletimizin her bir ferdi, her bir evladına bu hizmeti elimizden geldiğince can siper yapmak arzusunda ve iradesinde olduğumuzu tekrar kıymetli kalabalık, bu kıymetli insan, dost meclisi önünde de belirtmek isterim.”

“Birbirini seven gönüller için uzak diye bir şey yoktur”

Ümit Bitirik, ayrılıkların zor olduğunu ifade ederek;"Nihayetinde bazen arkadaşlarımızla, dostlarımızla sohbet ederken, veda sözcüğünü kullanmak istemiyorum aslında. Çünkü ülkemizin ulaşım ve iletişim imkânları çerçevesinde birbirini seven gönüller için uzak diye bir şey yoktur. Biz buraya ta Kars'tan geldiğimizde, burada hayırlı olsun diye gelen Karslılar vardı. Buradan gittiğimizde de eminim ki Burdurlu hemşerilerimiz bizi yalnız bırakmayacaktır. Gönlümüzün işimizin yoldaşı olacaklardır. Ayrılıklar, vedalar hüzünlü oluyor. Yalan dünyada insanlar bir şeyler biriktirmek için dünya anını kurtarmak için uğraşır, mesela kumbarana para biriktirirsin ilerde hayatını kolaylaştırmak için, bizim gibi mesleklerde de insan biriktirirsin. Kumbaraya insan atarsın. Bizler insan biriktiriyoruz, bugün burada bizim için bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

  

Melisa Adınısever