Flaş Haber Yeni

ÜLKÜ OCAKLARI, FIRAT ÇAKIROĞLU İÇİN BURDUR MEYDANINDA

ÜLKÜ OCAKLARI, FIRAT ÇAKIROĞLU İÇİN BURDUR MEYDANINDA

Burdur Ülkü Ocakları, merhum Fırat Çakıroğlu için lokma dağıttı.

Burdur Ülkü Ocakları 20 Şubat 2024 Salı günü Cumhuriyet Meydanı’nda Fırat Çakıroğlu için lokma dağıttı.

Konuyla ilgili Çağdaş Burdur Gazetemize röportaj veren Ülkü Ocakları İl Başkanı Şevki Gediz; “Bugün biz burada Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şehit olduğu günde Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda lokma ikramında bulunuyoruz. Hani şu sokaklarda, kampüslerde mafya faşisti dediğiniz çocukların vatan uğruna hayatlarını feda ettiği bir gündeyiz. O yüzden Burdur Ülkü Ocakları olarak şehidimizin her daim yanında ve tüm şehitlerimizin her daim yanında olacağız. Var olsun Ülkü Ocakları.”  İfadelerini kullandı.

Fırat Çakıroğlu kimdir?

1 Ocak 1991 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. 1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu'nun Diyarbakır'a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu olarak görev aldı.

Olayın geçmişi nedir?

Fırat Çakıroğlu, 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde başlayan karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası sonrası bıçaklanarak hayatını kaybetti. Cinayetin sanığı 880 gün süren yargılanma döneminden sonra terör örgütü üyeliğinden 15 yıl, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 

 

 

 

 

 

Hale Pak-Melisa Adınısever