ÜLKE HAYVANCILIĞINA YÖN VEREN MAKÜ REKTÖRÜ KORKMAZ FUARDA KONUŞTU: “ARTIK TARIM DİJİTAL HAZIRLANMAK ZORUNDA”
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) 4 Temmuz Pazar günü sona erecek Burdur Teke Yöresi 6. Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarında stant açarak çiftçileri bilgilendirmelerde bulundu. Teknolojik yeniliklerini tanıttı. Basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya gelen MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz yaptığı konuşmada; “Üniversitemizin fuara olan ilgisinden yaptığı çalışmalardan, son durumdan bir bilgilendirme toplantısı yapalım istedik” dedi. Üniversite olarak MAKÜ’yü hem halka tanıtmak, hem temel hedef olan hayvan yetiştiricileri ile bir araya olup, temas sağlamak, yapılan çalışmaları anlatmak üzere fuara katıldıklarını dile getiren MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz; “Artık bundan sonraki dönemde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi daha çok, teknoloji ve bilişim temelli çalışmalarıyla kendisini ortaya koyuyor ve gelecekteki çalışmalarını da bu vizyona oturtuyor. Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Artık Tarım Dijital hazırlanmak zorunda” dedi. Rektör Korkmaz konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Tarım sektörü, hayvancılık sektörü, çünkü üretim ölçeklerinin büyümesiyle işletme verimliklerinin artabilmesi için ister istemez hatanın çok çok azaldığı, kontrolün önem taşıdığı, insan sağlığının ve hijyenin belirleyici olduğu daha merkezli sektörlerin dijital teknolojilerle buluşmaları artık kaçınılmazdır. Gerçeklik olarak önümüzde duruyor”
ÇALIŞMALARI HEM ANLATILDI HEM TANITILDI
MAKÜ Rektör Yardımcıları, Fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve danışmanlarının hazır bulunduğu Kahvaltılı basın Toplantısı sonrası bal arısı yetiştiriciliği, gezen tavuk yetiştiriciliği, kara salyangozu yetiştiriciliği, bal arısı yetiştiriciliği, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, yatalak buzağılar için tekerlekli araba üretimi, süt sığırlarında ayak hastalığının takibi ve tedavisi, Nörominidaz tanı kitleri, çiftlik izleme ve yönetim sitemi, Mikro akışkan tanı kiti geliştirilmesi, üstün genetik özellikli damızlık üretimi, embriyo, tarım ve hayvancılıkta standardizasyon ve belgelendirme çalışmaları ile MAKÜ çiftliğindeki hayvanlardan sağılan sütlerden üretilen, kaymak, süt, yoğurt, ayran ve peynirin tanıtımı yapıldı.
MAKÜ KÜÇÜKBAŞ HAYVANLARIN SÜTLERİNİ TOPLAYACAK
Ürün standı önünde önemli bilgilendirmelerde de bulunan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz Burdur’un küçükbaş hayvan sütlerini toplama projesinden de bahsetti.
Halil İbrahim Kara