Flaş Haber Yeni

TÜRKİYE’NİN VE BURDUR’UN GURURU; “YILDIZ SİLAH FABRİKASI”

TÜRKİYE’NİN VE BURDUR’UN GURURU; “YILDIZ SİLAH FABRİKASI”

Varollar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Baki Varol davetlisi olarak geldiği Burdur’da Yıldız Silah Fabrikası sahibi Adem Kuzu’yu ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Antalya Başkonsolosu Cem Topcu, fabrikayı gezdi. Ürettiği ürünleri 65 ayrı ülkeye ihraç ederek  Türkiye’nin ve Burdur’un gururu haline gelen Yıldız Silah Fabrikası hakkında değerlendirmede bulundu.

KKTC Eğitim-Kültür Ataşesi Mehmet Kortay’ın da katıldığı ziyarette ilk konuşmayı yapan Varollar Grup Yönetim Kurulu Başkanı  Baki Varol: “Adem (Kuzu)  bey Yıldız Silah olarak gerçekten  Burdur’un kapasitesinin çok üstünde olduğunu gördüm. Ben kendilerini kutluyorum. Diğer bir husus ise Türkiye’nin Savunma Sanayi’nde son sürat ilerlediğini görüyoruz. Kendisine ‘Türkiye Cumhuriyetimizin Savunma Sanayii’ne ürün veriyormusunuz? diye sorum oldu. Aynen şu cevabı verdi:  ‘2-3 seneye kadar veriyorduk, kendi işlerimize zor yetiştiğimiz için şu anda veremiyoruz.’ diye konuştu. Bunu gerek  Adem (Kuzu)  kardeşimizim ortaklığında, gerek 3-5 kişinin ortaklığında şu anda Türkiye’de üst düzey Savunma Sanayii’ne destek veriliyor. Savunma Sanayii’nin büyümesi isteniyor. Ülke olarak doğru yolda mıyız?. Tabii ki doğru yoldayız. Türkiye artık kabuğunu kırdı, Dünya’da yerini almaya başladı. Bunu izliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı ziyaretlerinde görüyoruz. Bütün karşılamaların üst düzeyde yapıldığını görüyoruz.  Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye büyüdü, Türkiye büyümeye ve sanayileşmeye ciddi boyutta devam ediyor.

VAROL “YENİ DÖNEMDE İNŞALLAH DAHA GÜZEL YATIRIMLARIN YAPILMASINI DİLİYORUM.”

Bu büyümeden Burdur niye nasibini almasın? Adem Kuzu’nun 65 ayrı ülkeye ihracat yapması büyük bir onurdur. Kendilerini kutluyoruz. Ekibi ve tüm çalışanları ile birlikte gerçekten göz yaşartıcı bir olaya imza atmışlar. Niçin  birkaç sanayicimiz daha Savuma Sanayimize iş yapacak kuruluşumuz olmasın? Ben bugünden sonra Adem kardeşimiz ile daha sık sık bir araya gelip,  bu konu üzerinde Burdur’da  bu olayın ciddiyet boyutunu konuşmamız lazım. İlimizin Valisi ile, sanayicisi ile bütün bürokratları, siyasetçisi ile bu olayı masaya yatırmamız lazım. Önümüzde seçimler var. Seçilecek olan belediye başkanımızdan,  siyasilerin birleşmesi ile Burdur’ a yatırımın yapılmasını, başta Burdur’un önünün açılmasını istiyoruz. Şu ana kadar Burdur’un önü hep tıkalı kaldı. Bir yatırım yapacak kim varsa ona engel olunmaya çalışıldı. Burdur’un bu durumdan çıkmasını bekliyorum. Yeni dönemde inşallah daha güzel yatırımların yapılmasını diliyorum.” diye konuştu.

BAŞKONSOLOSU CEM TOPCU “BÜYÜK AZİM VE BÜYÜK BAŞARI”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Antalya Başkonsolosu Cem Topcu, Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimiz Halil İbrahim Kara’ya yaptığı değerlendirmede: “Yıldız Silah Fabrikası KKTC’ye silah gönderiyor. Gerek şahsım içi,  gerekse silah tutkunu  bir kişi olarak söylüyorum. Bir av tutkunun olarak Yıldız Silah’ın neden Dünya markası olduğunu  şimdi görerek anladım. Gönülden tebrik ediyorum.  Orası yavru vatan burası vatan bize gurur veriyor. Adem beyin bize fabrikayı gezdirirken Dünya Markası bir silahın Burdur ilinden çıkması, artı baba mesleği olan silah sanayiini bu noktaya getirmiş olması büyük azim ve başarı.” dedi.

 Başkonsolos Cem Topcu; “Devlet büyüklerimizin teşviki ile daha da ilerlemesi gereken bir nokta. Ama şu durumda bile gurur verici durumdayız.” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

ADEM KUZU: “….ÜLKEMİZİN VE  BURDUR’UN ADINI GURURLA DÜNYA’NIN BİR ÇOK ÜLKESİNDE TEMSİL ETMEKTEYİZ.”

Yıldız Silah Fabrikası Sahibi Adem Kuzu yaptığı konuşmada:  “Fabrikayı gezdik. 65 ayrı ülkeye ihracat yaptığımızı, yıllık 55 bin civarında av tüfeği ürettiğimizi, ürünlerin aşamalarını gösterdik.  210 personel ile birlikte yılda yaklaşık 15 milyon dolar ihracat yapıyoruz. Üretim aşamalarının tüm proseslerini kendimiz üretiyoruz. Dışarıdan fason parça almıyoruz. Teknik çizimler ve tüm organizasyonlar kendi bünyemizde yapılmaktadır. Her hangi bir fason ve taklit bir ürün bulunmamaktadır. Bu anlamda ülkemizin ve Burdur’un adını gururla Dünya’nın bir çok ülkesinde temsil etmekteyiz.” açıklamasında bulundu.

HALİL İBRAHİM KARA