Flaş Haber Yeni

TÜRKİYE SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ ENCÜMEN TOPLANTISI BURDUR’DA YAPILDI

TÜRKİYE SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ ENCÜMEN TOPLANTISI BURDUR’DA YAPILDI

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Encümen Toplantısı ilk kez Burdur’da gerçekleştirildi. Toplantı bugün, Burdur Belediyesi Sultanderesi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Dr. Cemil Tugay, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve görevli personeller katıldı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Encümen Toplantısı öncesi basın açıklaması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Dr. Cemil Tugay; “Bu dönemde göreve yeni gelen arkadaşlar ile göreve devam etmekte olan Belediye Başkanları olarak geçenlerde yaptığımız genel kurulda Sağlıklı Kentler Birliği yönetim kurulunu oluşturduk. Bugün de ilk yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştireceğiz. İlk toplantımızı Burdur’da yapıyoruz ve ilk toplantımızın gündeminde, önümüzdeki döneme ışık tutacak, yön verecek gündem maddelerimiz var. Bu dönemde hep beraber üyelerimizle, yönetimimizle ortak hedef geliştirerek güzel bir dönem geçirmek, Türkiye’nin halk sağlığı, toplum sağlığı, çevre sağlığı ile ilgili çalışmalar yapmak istiyoruz.” dedi.

Açılış konuşmasının akabinde basına kapalı olarak devam eden Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Encümen Toplantısı’nda; hizmet ofisleri hakkında bilgiler verildi, danışma kurulu üyeleiği kriterleri ile mevcut ve öneri danışma kurulu üyeleri görüşüldü, birlik başkanlığı yetki devri ve imza yetkileri yönergesi görüşüldü, birliğin 42. Olağan meclis toplantısı tarihinin ve meclis toplantısı sonrası sempozyum konu başlığı ve içeriği görüşüldü.

Toplantının devamında; birliğin ofisleri ve yeni logosu hakkında, 2025 - 2029 stratejik planı hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Toplantı kapsamında ayrıca,  birlik üyesi büyükşehir belediyelerinde Sağlık İşleri Daire Başkanlığı altında Sağlıklı Kentler Şube Müdürlüğü kurulması ile birliğin üye sayısının arttırılması hususları görüşüldü.

Mine KAYA