Flaş Haber Yeni

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI: AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN İHTİYAÇ SAHİBİ HANELERE DESTEK

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI: AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN İHTİYAÇ SAHİBİ HANELERE DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı'nın 2022 yılında başlatıldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla bir yıl daha uzatıldığını duyurdu. Göktaş, geçen ay yapılan kabine toplantısının ardından alınan bu kararı yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Bu yıl içinde, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere toplamda 30,6 milyar lira ödeme yapıldığını belirten Göktaş, programın başlangıcından bu yana ise sağlanan destek miktarının 43,7 milyar lirayı geçtiğini vurguladı.

Göktaş, Türkiye'nin büyüyen ve gelişen ekonomisini sosyal refah paylaşımı ilkesiyle desteklediklerini belirtti. Türkiye Aile Destek Programı'nın, ihtiyaç sahibi hanelere gelirleri doğrultusunda 850 ila 1250 lira arasında destek sağladığını açıkladı.

Ayrıca, Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği gibi ek desteklerin de program kapsamına dahil edildiğini hatırlatan Göktaş, çocuk desteği ile aylık 350-650 lira arasında ilave destek verdiklerini, Elektrik Tüketim Desteği ile de aylık 112-225 lira arasında ödemeler yaptıklarını açıkladı.

Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı'nın ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ettiğini ve bu ay içinde 4,3 milyar lira destek sağlayacaklarını belirtti. Sosyal refah odaklı bu yaklaşımın, Türkiye'nin refahını vatandaşlarla paylaşma amacına hizmet ettiğini vurguladı.

MELİSA ADINISEVER