Flaş Haber Yeni

TUNCAY YİĞİT GÜVEN TAZELEDİ

TUNCAY YİĞİT GÜVEN TAZELEDİ

Yeni Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı 4. olağan genel kurul toplantısı 30 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 15.00’da Burdur Belediyesi Uzay Çatı Halk Pazarı’nda yapıldı. Divan Başkanlığı 6. Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Tural, başkan yardımcılığını Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi’nin yaptığı toplantı tek liste halinde yapıldı. İşaret yönetimi (el kaldırma)  ile yapılan genel kurulda yeniden aday olan Tuncay Yiğit başkan seçildi.

Kongre sonrası Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimize röportaj veren başkan Tuncay Yiğit, “Aynı zamanda kurucu başkanı olduğum Yeni Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı 4. olağan genel kurulumuzu tamamladık. Tekrar bize seçen tüm kooperatif ortaklarımızın hepsini teşekkür ederim.   Genel kurulumuza katılarak bizleri onurlandıran 6. Bölge Başkanımız Ahmet Sipahi ve Birlik başkanımız Metin Sipahi’ye de çok çok teşekkür ederim. Bizi 4 yıl daha bu göreve layık gören tüm ortaklarımızı mahcup etmeden hizmetlerimize devam edeceğiz. Var gücümüzle esnafımız için devam edeceğiz.” dedi.

“VERDİĞİMİZ KREDİ MİKTARI DA YAKLAŞIK 63 MİLYON LİRA.”

Sorumuz üzerine esnafa sağlanan krediler hakkında da bilgi veren Başkan Yiğit: “Burdur’da şu ana kadar 650 üyemize kredi verdik. Verdiğimiz kredi miktarı da yaklaşık 63 milyon lira. Bir esnafımız en fazla 500 bin liraya kadar kredi kullanabiliyor. Bunun yanında araç ve iş yeri edindirme kredimiz var. Bunlar da 5 yıl vadeli yüzde 7,5 faiz oranla 1,5 milyona kadar kredi kullanabiliyor. Tabii bu da çok düşük faiz oranı.  Küçük esnafımızın işlerinde kısmi bir durağanlık olsa da kredi kullanan tüm esnaflarımızın geri ödemelerin de çok fazla sıkıntı yok.” sözlerine yer verdi.

ALIŞ-VERİŞLERİN KÜÇÜK ESNAFLARDAN YAPILSIN ÇAĞRISI

Geçen yılın değerlendirmesini de yapan Başkan Yiğit: “Genel anlamda 2022 yılı zor geçen yıllardan bir tanesi oldu. Çünkü biliyorsunuz büyük alış veriş merkezleri, zincir marketler açıldıkça küçük esnaflarımızın işi daha da zora giriyor. İnşallah 2023 yılı daha iyi olur. Halkımızdan da alış verişlerini küçük esnaflarımızdan yaparlarsa daha iyi olacaktır.”  diyerek Burdur halkına çağrıda bulundu.

Halil İbrahim Kara