Flaş Haber Yeni

Tüm Emekliler Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan: “14 MAYIS’TA SÖZ BİZDE”

Tüm Emekliler  Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan: “14 MAYIS’TA SÖZ BİZDE”

Tüm Emekliler Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, başkanlığını Mahmut Kalkan’ın yaptığı Burdur şubesi Ziyaretinde yaptığı konuşmada: “Memleketimiz büyük bir felaketin içerisinden geçmektedir. Depremlerde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Hayatta kalanlara geçmiş olsun diyorum. Deprem Bölgesinde 3 tane şubemiz etkilendi. Hatta 1 şubemizin binası tamamen yok oldu. Tüm Emekliler Derneği olarak tüm depremzedelerimize gerekli yardımları yapmaktayız. Ankara’daki misafirhanemizi açtık. Gelen arkadaşlarımızı orada misafir ediyoruz. Cenabı hak bize böyle büyük bir deprem acısı göstermesin.” dedi.

“.. AÇLIK SINIRINDA..”

Bugün Bağ-Kur ve işçi emeklisinin yüzde 80’inin açlık sınırının altında maaş aldığını dile getiren Tüm Emekliler Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, “Bunlar için gerekli çalışmaları yapıyoruz.” sözlerine vurgu yaptı.

BAYRAM İKRAMİYELERİ

Ramazan ve Kurban bayramlarından verilen ikramiye miktarlarını da parmak basan Genel Başkan Satılmış Çalışkan; “Bu ikramiyelerin yükseltilmesi için şu anda çalışmalarımıza başladık. Seçim döneminde ne yaptırabiliriz diye. Ve diyeceğiz ki 14 Mayıs’ta söz bizde. İnşallah bu sözü iyi kullanırız.” diye konuştu.

“İNTİBAK YASASI TALEBİMİZ VAR”

Emekliye bağlanan maaşın 3 ayrı yasa üzerinden bağlandığını sözlerine ekleyen Genel Başkan Satılmış Çalışkan; “Bunu biz dahi hesaplayamıyoruz. Hesaplayan çok az. Önce bu 3 yasadan çıkmak istiyoruz. Bu yasalardan çıkarken de intibak yasası talebimiz var. Bu talebinde hizmet ile primi dayalı olmasını istiyoruz.” dedi.  Halil İbrahim Kara