Flaş Haber Yeni

TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ BURDUR ŞUBESİ BAŞKANI MAHMUT KALKAN: “EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞININ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE GETİRİLMESİ BİZ EMEKLİLERİ MEMNUN EDECEKTİR.”

TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ BURDUR ŞUBESİ BAŞKANI MAHMUT KALKAN: “EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞININ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE GETİRİLMESİ BİZ EMEKLİLERİ MEMNUN EDECEKTİR.”

Tüm Emekliler Derneği Burdur Şubesi Başkanı Mahmut  Kalkan, yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini söyledi.  Yazılı basın açıklamasında bulunan Başkan Kalkan:   “Başta gıda fiyatları olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinde fiyatlar sürekli artmaktadır. Ev kirası, elektrik, doğalgaz ve su faturaları ödenemez boyutlara ulaşırken sayıları 14 milyonu geçen emekliler hala bir bütün olmayı başaramıyoruz. Ucuz iki ekmek alabilmek için bile saatlerce kuyrukta beklemek emeklinin kaderi olmamalı. Kredi kartı tüketici kredisi ile icralık olan emeklilerimize her gün yenileri eklenirken, emeklilerimiz yılda bir defa derneklerin zorunlu giderlerini karşılamak için aldıkları cüzi bir aidatı gerekçe göstererek en haklı davalarında yalnızlığa itiyorlar. Oysa çalışma hayatında sendikaların ayda bir yevmiye kestiğini unuttuklarını zannetmiyoruz. Günümüzde hangi kuruma gidersen git sordukları soru ne kadar üyeniz var 14 milyon emekliye karşı 800 ya da 1 milyon dendiğinde ilgili kişinin tavrında ciddi anlamda değişiklik görülüyor.  5 yada 6 milyon üye dense o yönetici dernek mensuplarını kapıda karşılar ve kapıya kadar uğurlar. Her zaman da irtibatı koparmayarak dilek ve temennilerini sorar.  Arkadaşlar bu hafife alınacak bir mevzu değildir. Gelin bir olalım, Birlik olalım tüm emekliler olalım. Küçük ve anlamsız bahaneler arkasına saklanmayalım. Önümüzde ciddi bir zam dönemi, akabinde bayram ikramiyeleri var. Gönlünüzdeki, yakınınızdaki hangi dernek olursa olsun, bir emekli, bir emekli dul eşi ya da emekli yetimi olarak kaç defa bir derneği aradınız ya da ziyaret ederek destek oldunuz? Soru sordunuz fikir paylaştınız lütfen derneğimiz her zaman sizleri görmekten fikir öneri görüş ve desteğinizi almaktan onur duyacaktır. Henüz geç olmadan sizleri bekliyoruz . Emeklilerin maaşları yüzde 90'dan fazlası asgari ücretlinin altında kaldı.  Emekli maaşlarına çarşıda pazarda yüzde 150-200 olan gerçek enflasyon yerine TÜİK'in hayali enflasyonuyla zam yapılırsa emeklinin yüzde 95'i aç kalır. Açlık sınırının altındaki emeklilerin artık yüzdelik zamlarla ayakta kalacak hali kalmadı. Bir ülkenin öz evladı üvey evladı olur mu?. Hepimiz huzur içinde adalet içinde yaşayacaksak ayrım yapılmaması lazım. Emekliler de bu ülkenin öz evladı en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine getirilmesi biz emeklileri memnun edecektir.” dedi.

Halil İbrahim Kara