Flaş Haber Yeni

TÜGVA BURDUR 4. İL OLAĞAN KURUL TOPLANTISI YAPILDI

TÜGVA BURDUR 4. İL OLAĞAN KURUL TOPLANTISI YAPILDI

TÜGVA Burdur 4.İl Olağan Genel Kurul Toplantısı 15 Aralık 2023 Cuma günü saat 11.00’da Burdur Öğretmenevi’nde yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı İstiklal Marşımızın okunması ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Toplantıda konuşma ve faaliyet sunumunu TÜGVA Burdur mevcut  il Temsilcisi Yunus Taşkesen yaptı.

Yunus Taşkesen konuşmasında: "Gençlik, gelecek gibi yeni olandır,  temiz olandır, öz olandır, umut ve heyecan verici olandır.

Bizler mücadelenin en çetin olanına talip olduk. Öylesine ulvi bir vazifemiz vardı ki; görev yaptığımız 5 yıla yakın süreçte sadece Türkiye’deki gençleri değil ümmetin gençlerini ayağa kaldıracak büyük bir misyonun temsilcileri olmak için gayret gösterdik.

TÜGVA’nın derdi, davası, ufku gençleri sadece madde planında kurtarmak değil mana ve ruh planında onları ilmek ilmek işlemek, gençlere sorumluluk vermek, genç kardeşlerimizin önlerini açmayı hedefleyerek çalışmalar yaptık.

Bugün bunları gerçekleştirecek imkâna ve özgüvene sahip yeni bir genç kadro oluşturduk  hamd olsun.

 Zira bundan sonra gençliğin edebiyatını yapan değil, gençlere at verip meydan vermeyen değil; atı da, meydanı da, dizgini de gençler için seferber etmiş, Recep Tayyip ERDOĞAN gibi bir liderimiz var.

Kardeşlerim, yeter ki biz yürüyelim. Yaptığımız her işte o güzel tavsiye ile “Okuyalım, düşünelim, uygulayalım, neticelendirelim.” İşte o zaman Türkiye Gençlik Vakfımız kökü mazide ufku atide boy veren, hakkı ve adaleti dünyaya yayacak nice nesiller yetiştirecektir." ifadelerine yer verdi.

Taşkesen konuşmasının sonunda İsaril'in Gazze'ye uyguladığı insanlık dışı olaya da değinerek Gazze'de vefat eden müslümanlara Allah'tan rahmet diledi. 

TÜGVA Burdur İl Temsilcisi olarak atanan Hasan Asan programda yaptığı konuşmada: “Maalesef tarih tekerrürden ibaret. Bin yıl önce kudüsü yakıp yıkan ve bir tane Müslüman kalmayana dek katliam yapan haçlı zihniyeti, son 75 yıldır yine devrededir. Bugün Gazze’de terör devleti İsrail tarafından yapılan soykırım insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmekte ve bütün dünya bu soykırıma şahit olmaktadır. Son 73 günlük süre zarfında İsrail tarafından çoğu kadın, çocuk ve bebek olmak üzere binlerce masum insan şehit edilmiştir. İsrail tüm vahşeti ve barbarlığıyla İbadethaneleri, hastaneleri, okulları bombalamıştır. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.” İfadelerini kullandı.

 

  

Asan Konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bugünden sonra geçlerimizin yararına ve faydasına ne varsa biz o tarafta olacağız.  Pergelin sabit ucu her zaman Milli ve manevi değerlerimizi, hareketli ucu ise ilim ve feni gösteren, Dünyayı okuyabilen çağdaş medeni bir gençlik tasavvur ediyoruz. Vakıf olarak ta bizim en önemli misyonlarımızdan bir tanesi faydalı olmaktır. Efendimizin bir hadisinde de bahsettiği gibi ‘insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’. Biz bu mesajı merkeze alarak ayrıca kuranı kerimde çokça ayette Allah müminlere iyiliği emreder ve kötülüğü yasaklar. Dolayısıyla bu mesajları merkeze alarak Allah’a iyi bir kul olmaya çalışıyoruz. Bu cihetle, Yeni yönetim kurulumuza açık bir şekilde şunu söylemek istiyorum ki Bu makamlar kulluk makamlarıdır, var gücümüzle koşuşturma makamlarıdır. Genç kardeşlerimizin kışına yorgan çölüne yağmur derdine derman olma makamlarıdır. Gençlerin başkanı değil gençlerin abisi, gençlerin kardeşi olacağız. İlimde, fende, teknolojide en üst düzeyi hedefleyeceğiz. Ayağı yere sağlam basan, klas duruşlu entellktüel tavırlı gençler yetişmesi için büyük mücadelemizi sürdüreceğiz. Burdurda ve tüm ilçelerinde, gençlerimizin ve onların ailelerinin yüreklerine dokunacağız. Bu ülkenin evlatlarını milliyetsizleştirmek dinsizleştirmek ve cinsiyetsizleştirmek isteyenlerle mücadele edeceğiz. Bu bilinç ve şuurla Tanrı dağının, nur dağının, fırat ve diclenin evlatlarını, olimpos dağının çocuklarına kaptırmayacağız. Tügva bu milletin öz teşkilatı, tügvalı ise bu toprakların öz evladıdır. Tügva gençlerin geleceğine yeni bir hamle için varolmuştur ve varolmaya da devam edecektir. Bu kutlu yürüyüşte bugüne ve yarına dair söyleyecek sözü, taşın altına koyacak eli, proje üretecek fikri olan her bir genç kardeşimizi bu çatı altında olmaya davet ediyoruz.Türkiye gençlik vakfı olarak türkiye yüzyılı hedefinde en ön cephede yerimizi alıyoruz. Bizlerden, gençlerden desteklerini esirgemeyen Cumurbaşkımız Recep Tayyip Erdoğan’a buradan sevgi, saygı ve şükranlarımzı gönderiyoruz. Tügva da isimler değişir ancak misyoumuz ve vizyonumuz değişmez ve değişmeyecektir. Kıymetli başkanımız Yunus Taşkesen’e ve yönetimine hizmetlerinden ötürü, huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Yeni yönetim kurulumuzun devletimize, milletimize, Burdurumuza ve vakfımıza, hayırlı ve mübarek olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

   

TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Zafer Karamağara, Kariyer Yönetim Koordinatörü Abdullah Özdemircan toplantıya katılarak birer konuşma yaptılar.

  

 Toplantı; hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Hale Pak