Flaş Haber Yeni

TOÇ BİR-SEN Burdur Şube Başkanı Ömer Cebeci güven tazeledi

TOÇ BİR-SEN Burdur Şube Başkanı Ömer Cebeci güven tazeledi

Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Burdur Şube Başkanlığı 2. Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz Pazar günü Burdur Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. TOÇ BİR-SEN Burdur Şube Başkanlığı 2. Olağan Genel Kurulu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Genel kurul daha sonra, protokol konuşmalarıyla devam etti.  Tek liste halinde yapılan genel kurul sonucunda mevcut Başkan Ömer Cebeci güven tazeledi. Oy birliğiyle seçilen şube yönetim kurulu asil üyeleri; Şube Başkanı Ömer Cebeci, şube sekreteri Cengiz Özay, şube başkan yardımcıları; Murat Erdoğan, Ali İnce, Gökhan Albayrak, Mustafa Demir ve Cavit Tanış oldu.

“BUGÜNLERE ULAŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Genel Kurulun açılış konuşması, TOÇ BİR-SEN Burdur Şube Başkanı Ömer Cebeci tarafından yapıldı. Başkan Cebeci konuşmasında; “2018 yılı Aralık ayında büyük bir özveriyle çalışarak üyelerimizin de desteğini alarak kurduğumuz Burdur Şube Başkanlığımızın bugün 2. olağan genel kurulunu gerçekleştiriyoruz. Rabbime hamd olsun, birinci genel kurulumuzda almış olduğumuz sorumluluğu tüm teşkilatımızla birlikte layıkıyla yerine getirerek bugünlere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte yola çıktığımız ilk gün söz vermiş olduğumuz gibi sık sık üyelerimizle birlikte olmaya onların dertleriyle dertlenmeye, sevinçleriyle sevinmeye çalıştık. Genel merkezimiz nezdinde üyelerimizin taleplerini kazanıma dönüştürmek için ter döktük. Halen daha ileriye götürmek, eksiklikleri gidermek için çalışıyoruz.” dedi.

“SENDİKA ÜYELERİNİN YÜZDE 82’Sİ TOÇ BİR-SEN’LİDİR”

Başkan Cebeci konuşmasının devamında; “Tabi ki bir şeyler yapabilmek için arkamızda bir güç olması gerekiyor. Şükürler olsun ki bizlere gönül veren, bizlerle aynı yolda yürüyen, erdemli hareketin güzel insanları, varlık sebebimiz kıymetli üyelerimiz bizlerden hiçbir zaman bu gücü esirgememişlerdir. Burdur Tarım ve Orman Hizmet kolu sendika üyelerinin yüzde 82’si TOÇ BİR-SEN’lidir. Şuan il genelinde 400’ü aşkın üyemiz bulunmaktadır ve TOÇ BİR-SEN her kurumda yetkili sendika konumundadır. Üyelerinin vermiş olduğu destek sayesinde hem Burdurumuzda hem de ülke genelimizde TOÇ BİR-SEN’imizin bayrağı en üstte dalgalanmış ve Allah’ın izniyle dalgalanmaya devam edecektir. Bizim üyelerimiz, bizim çalışanlarımız özlük haklarıyla ilgili her şeyin en iyisini hak etmektedir. Malum bir pandemi süreci geçirdik. Bu süreçte üretimin durmaması için öncelikle Tarım, Orman, Milli Parklar, TMO, TKDK ve laboratuvar çalışanlarımız kendi alanlarında milletimiz ve ülkemiz için üstlerine düşeni yapmışlardır. Yine geçtiğimiz yıl bir felakete dönüşen orman yangınlarında orman teşkilatımız gecesini gündüzüne katmış, yeşil vatan için savaşmışlardır. Bu süreçte biraz önce saymış olduğum kurumlarımız ise orman teşkilatımızı asla yalnız bırakmamışlardır. Çünkü biz teşkilat olarak büyük bir aileyiz.” açıklamasında bulundu.

“SİZLER BÖYLE EMEK VERİRKEN BİZLERE DE SEYRETMEK YAKIŞMAZ”

Başkan Cebeci, konuşmasını, “Sizler böyle emek verirken bizlere de seyretmek yakışmaz. Hayırlısı ile genel kurulumuzun ardından göreve geldiğimiz ilk günkü aşkla, ilk günkü şevkle yönetim kurulumuz, kadın komisyonumuz, iş yeri temsilcilerimizle birlikte sizin için gece gündüz koşmaya, genel merkezimizin desteğiyle birlikte taleplerinizi kazanımlara dönüştürmeye, özlük haklarımızın hak ettiğimiz konuma gelmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Ben genel kurulumuzun Burdurumuza, TOÇ BİR-SEN camiamıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diler, hepinize katılımlarınız için teşekkür eder, saygılar sunarım.” sözleriyle sonlandırdı.

MİLLETVEKİLİ ÖZÇELİK, KAZANIM VE DAVA KELİMELERİNE VURGU YAPTI

TOÇ BİR-SEN Burdur Şube Başkanlığı 2. Olağan Genel Kurulunda konuşma yapan Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, diğer protokol üyeleri tarafından yapılan konuşmalarda da sık sık geçen ‘kazanım’ ve ‘dava’ kelimelerine vurgu yaptı. Milletvekili Özçelik konuşmasında; “devletimizin tüm kurumlarının koordineli bir şekilde çalışması gerekiyor. Devlet büyük bir yapı; güvenlikte, adalette, sağlıkta, ulaştırmada, tarımda, ormanda her alanda o senkronize yapının çok iyi işlemesi gerekiyor. Eğer devletin kurumlarında bu işleme çok yerinde olmazsa veya çark güzel işlemezse çok büyük problemler yaşandığını hep beraber daha önceki süreçte gördük. Tabi bunun birçok sebepleri var. Bunlardan birisi de çark kurulurken, mekanizma oluşturulurken ifade edilen bir takım ülkemizin dünya devletleri arasında yürürken ayak bağı olan o çarktaki bozuklukları giderme adına atılan reformlar var, devrimler var.” dedi.

“KONUŞMALARDA EN ÇOK GEÇEN KELİME ‘KAZANIMLAR’ OLDU”

Milletvekili Özçelik konuşmasının devamında; “Biraz önce konuşmalarda en çok geçen kelime ‘kazanımlar’ oldu. Neyi kaybettik? Neyi kazanıyoruz? Neyi ilk defa alıyoruz? Halbuki biz böyle söyleyeceğimize bu devletin kuruluşu sırasında öyle bir sistem kurulsaydı da şuanda dünyanın 5 büyük ekonomisinden birisi olsaydık ve şuanda dünyanın dört bir tarafında özellikle kan akan, göz yaşı döken Müslüman ülkelerin, ümmetin insanlarının sorunlarını çözecek bir sözle, bir yazıyla bunları gerçekleştirebilseydik keşke.” açıklamasında bulundu.

“ÇOK KONUŞULAN İKİNCİ KELİME DE DAVA”

Milletvekili Özçelik konuşmasında ayrıca, “Burada çok konuşulan ikinci kelime de ‘dava’ kelimesiydi. Bu ülkede evlatlarımıza, gelecekte çocuklarımıza bırakacağımız bir vatanın nasıl bırakılacağı konusunda hepimiz çok tereddüt yaşarız. Dolayısıyla bu noktada ben güzel bir çalışmayı Burdurumuzda yaptım. Tarım İl Müdürlüğümüzdeki arkadaşlara dedim ki, gelecek davası olan ve Recep Tayyip Erdoğan’ı seven varsa sahaya çıksın. Sahaya çıktığında ne söyleyeceğini önce bir kafasında tasarlasın. Bir üreticinin yanına gittiği zaman, üretici siyasetçiyi gördüğü zaman ne söylüyor? Bir mühendisi gördüğü zaman ne söylüyor? Onlara baksın. Onun vereceği cevapla, siyasetçinin vereceği cevabın vatandaşlar tarafından algılanmasının ne olduğuna bir baksın. Dolayısıyla bu noktada sizlerin çok büyük katkı ve desteği olacağına yürekten inanıyorum.” sözlerine yer verdi.

KATILIMCILAR

Genel kurula; Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Ak Parti Burdur İl Başkanı, TOÇ BİR-SEN Genel Başkan Yardımcıları, Isparta - Afyon -Konya - Antalya TOÇ BİR-SEN Şube Başkanları, İl Tarım ve Orman Müdürü, Orman ve Milli Parklar Bölge Müdürleri, TKDK Müdürü, TMO Müdürü, Şube Müdürleri, Orman Mühendisleri Odası Batı Akdeniz Şube Başkanı, Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi ve TOÇ BİR-SEN üyeleri katıldı.

Mine KAYA