Flaş Haber Yeni

TMMOB BURDUR İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN, AK PARTİ, CHP VE MHP’Lİ MİMAR VE MÜHENDİS ADAY ADAYLARINA TAM DESTEK

TMMOB BURDUR İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN, AK PARTİ, CHP VE MHP’Lİ MİMAR VE MÜHENDİS ADAY ADAYLARINA TAM DESTEK

Türk Mühendisler ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Burdur İl Temsilciliği 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel yönetim seçimleri öncesi Ak Parti, CHP ve MHP'den belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclisi aday adayı olan mimar ve mühendislere tam destek verdi.

TMMOB Burdur İl Temsilcisi Nuri Selim Kutlu başkanlığında Burdur Mimarlar Odası’nda geçtiğimiz Cumartesi günü saat 15.30’da bir toplantı düzenlendi.

TMMOB Burdur İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Zehra Karabay Şener yaptığı açıklamada:

“Bugün burada, yerel idarelerde Mimar ve Mühendislerin bulunmasının önemine dikkat çekmek amacıyla bir açıklama yapmak istiyoruz. Mimarlık ve Mühendislik; kentsel gelişim, altyapı planlaması, çevre düzenlemesi, depreme ve doğal afetlere hazırlık gibi belediyelerin asli görevi olan konularda, uzmanlık gerektiren alanlardır. Bu uzmanlık, yerel yönetim  makamlarında temsil edildiğinde şehir planlamasında daha etkili ve sürdürülebilir kararlar alınmasına olanak tanır.” dedi.

Zehra Karabay Şener açıklamasının devamında: “Mimar ve Mühendislerin söz sahibi koltuklarda yer alması, şehirlerin gelecekteki ihtiyaçlarına daha iyi hazırlanabilmesi adına stratejik planlamalar yapılmasına katkı sağlar. Altyapı projelerinin etkili bir şekilde yönetilmesi, trafik akışının düzenlenmesi ve çevresel sürdürülebilirlik gibi konularda profesyonel bakış açıları, alınan kararları daha bilinçli kılar. Ayrıca, Mimar ve Mühendislerin yerel idarelerde bulunması, kamu kaynaklarının doğru ve etkin bir şekilde kullanılmasına da yardımcı olur. Projelerin maliyet-etkinliği, uzmanların teknik bilgileri sayesinde daha iyi değerlendirilebilir, böylece şehirlerin bütçeleri daha sağlıklı yönetilebilir.Sonuç olarak, Mimar ve Mühendislerin söz sahibi makamlarda yer alması, şehirlerin planlama ve gelişim süreçlerine profesyonel bir bakış açısı getirir. Bu, şehirlerin sürdürülebilir, güvenli ve yaşanabilir olmasına katkı sağlar. İlerleyen dönemlerde, bu alanda uzman kişilerin Belediye Başkanlıklarında, Belediye Meclislerinde ve İl Genel Meclislerinde daha fazla temsil edilmesi, şehirlerimizin daha ileriye taşınmasına destek olacaktır. Şehrin geleceği ve refahı için temsil makamında mümkün olduğunca çok üyemizin görev alması gerekmektedir.” sözlerinin altını çizdi.

TMMOB’DEN YEREL YÖNETİMLERE ADAY ADAYI OLAN MİMAR VE MÜHENDİSLERE TAM DESTEK

TMMOB Burdur İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Zehra Karabay, “İlimizde bulunan bine yakın TMMOB üyemiz ile birlikte, insiyatif alan meslektaşlarımızı destekliyor, özverili davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Hepsine ayrı ayrı başarılar dileriz.” dedi.  Yerel yönetimlerde görev almak üzere aday adayı olan mimar ve mühendisleri  alfabetik sıraya göre şu şekilde açıkladı.

BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYLARI

Ali Tarkan BÜYÜKYÖRÜK   Ziraat Mühendisi                CHP

Andaç ÖZDEMİR                    Yüksek İnşaat Mühendisi   MHP 

Fatıma KÜÇÜKKAPLAN        Mimar                                Ak Parti

BURDUR BELEDİYE MECLİSİ ADAY ADAYLARI

Ali Orhan KUTLUER        İnşaat Mühendisi                 CHP

Osman Kaan GÜRAKSU   Mimar                                 CHP

Pınar KART ERK               Mimar                                 CHP

Servet CEVNİ                    Yüksek Jeoloji Mühendisi   CHP

Süleyman Emre SAYIN     Elektrik Mühendisi              Ak Parti

Tekin AKÇA                      Yüksek Harita Mühendisi    CHP

Tuğçe AKTAŞ KAPLAN   Gıda Mühendisi                  CHP

Yusuf ŞİMŞEK                   İnşaat Mühendisi                 Ak Parti

BURDUR İL GENEL MECLİSİ ADAY ADAYLARI

Adem TEVENT   Yüksek Orman Mühendisi          MHP

Volkan MENGİ    Elektrik Elektronik Mühendisi   Ak Parti

BURDUR MUHTAR ADAYLARI

Konak Mahallesi Muhtar adayı Nevriye Nalan Öztürk   Elektrik Elektronik Mühendisi

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BASIN MENSUPLARININ SORULARINI CEVAPLADI

Geçtiğimiz Cumartesi günü Burdur İstasyon Caddesi’ndeki oda binasında gerçekleşen toplantıda yatılan Ak Parti Burdur Belediye Başkanı aday adayı Mimar Fatıma Küçükkaplan, CHP Burdur Belediye Başkanı aday adayı Ziraat Mühendisi Ali Tarkan Büyükyörük, MHP Burdur Belediye Başkanı aday adayı Yüksek İnşaat Mühendisi Andaç Özdemir, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

KÜÇÜKKAPLAN: “BU BİR UZMANLIK KONUSUDUR”

sorulan sorular arasında ilimizden yol ekonomisinden hak ettiği pastayı alabilmek adına bazı bölgelerin imara açılması sorusunu yanıtlayan AK Parti Burdur Belediye Başkanı aday adayı Mimar Fatıma Küçükkaplan: “Bu bir uzmanlık konusudur. Geniş bir çalışmadır. O yüzden burada ona verilecek cevap yoktur. Çalışma yapmak gerekir. Teknik bir konudur. Niye açılamadığını da şu anki görevde olan arkadaşlarımıza sorduğunuzda daha iyi cevap verirler.” sözlerine yer verdi.

ÖZDEMİR: “İŞİ EHLİNE VERMEMEK”

MHP Burdur Belediye Başkanı aday adayı Yüksek İnşaat Mühendisi Andaç Özdemir, “Vatandaş olarak bizim en büyük yanlışlığımız ülkemizin kanayan yarası var. İşi ehline vermemek. Vatandaş olarak yaptığımız en büyük hata şu özelikle yerel, genel seçimler. Özellikle genel seçimlerde adaylara bakarken ooo iyi insan dürüst insan. Bu bir opsiyon değil. Bu bir insani görev. İnsanların taşıması gereken karakter. Adaylarımızı seçerken şu yapılıyor. Benim  partim A partisi aday A partisi ona oy verelim. Hep bu mantıkla gidildi. Zaten maça 1-0 geri başladık. Maçın başında yediğimiz o golü 90 dakika boyunca telefi etmek için uğraşıyoruz. Olması gereken şu, Burdur’umuzu kalkındırmak istiyorsak belirli bir noktaya gelmek istiyorsak. Benim şahsi fikrim belediye başkanında olması gereken birinci özellik ticareti bilmesi gerekiyor. Ben buna katılmıyorum. İktidar partisi değil diye yatırım  gelmiyor.Öğle bir şey yok. Ülkenin her ili Burdur’da dahil. 81 vilayetimiz yatırım yapılması gereken ilerimiz. Az gelir çok gelir o ayrı konu. Burdur özelinde 1,5 milyar liralık bir bütçeye hükmeden bir ildeyiz. Bu paranın düzgün kullanılması ile yatırımların düzgün yapılması ile ticareti bilen bir kişinin neden olması gerektiğini anlatmak adına söylüyorum.” dedi.

BÜYÜKYÖRÜK: “……BURDUR’U GERÇEKTEN UÇURUR.”

Andaç Özdemir’in söylemlerine katıldığını belirten CHP Burdur Belediye Başkanı aday adayı Ziraat Mühendisi Ali Tarkan Büyükyörük; “Belediye başkanı bir de vizyonlu olmalı arkadaşlar. Esnaf olması parayı, personeli ve Burdur’u yönetmeli. Bunları iyi yapan Burdur’u gerçekten uçurur.” iddiasında bulundu.

Toplantı karşılıklı soru cevaplarla sona erdi.

Halil İbrahim KARA -H. Nesibe Solak