Flaş Haber Yeni

TEFENNİLİ RESSAM BURDUR’UN TARİHİ EVLERİNİ TUVALE TAŞIYOR

TEFENNİLİ RESSAM BURDUR’UN TARİHİ EVLERİNİ TUVALE TAŞIYOR

Antalya’da ikamet eden Tefennili ressam Ahmet Korkmaz, Burdur’un tarihi evlerini tuvale taşıyor.

Tefennili ressam Ahmet Korkmaz, Burdur’un tarihi evlerini tuvale aktarmaya başladı. Ressam Ahmet Korkmaz, atölyesinde Burdur’un tarihi evlerine resimlerini üretmeye başladığını ve en az 30 eser üretmeye kararlı olduğunu dile getirdi.

Ressam Ahmet Korkmaz gazetemiz internet muhabiri Nesibe Solak'a yaptığı açıklamada: “Burdur'un tarihi evlerini tuvale aktarma düşüncesi her zaman aklımdaydı.  Bu projemde en az 30 resim üretmek istiyorum. Şimdiye kadar 10 eserimi tamamladım. Projeyi Mart ayının ortalarında bitirmeyi hedefliyorum. Burdur'un eski evleri mimari yapı olarak çok estetik değerlere sahip. Yıkılan evlerin eski fotoğraflarından yararlanıyorum. Restorasyonu yapılan evlerin restorasyon öncesi resimlerini yapıyorum. Mısırlılar evi, Piribaşlar evi, Eski Halkevi, Eski Gazi İlkokulu, Ulucami, Eski Hükümet Konağı, Burdur'un dar sokaklarını, cumbalı evleri muhakkak tuvale aktarılmalı diye düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

Proje sonrası eserlerini Burdur'da sergi açarak halka sunmak istediğini de ekleyen Korkmaz, şimdiye kadar 14 kişisel sergi açtığını, 15. kişisel sergisinin konusunun ise memleketi Burdur olmasının daha anlamlı olacağını da vurguladı.

H.NESİBE SOLAK-- ÖZEL HABER